1

Onderwerp: Dijkje van botercreme

Ik heb net ergens gelezen dat als je de taart gaat vullen een dijkje van botercreme moet zetten zodat de vulling niet in aanmerking komt met fondant.
Kun je voor dat dijkje ook wat anders gebruiken dan botercreme en moet dat bij elke vulling?

Ik hoor het graag want ga komende week mijn eerste taart bakken voor de verjaardag van mijn vriend z'n dochter :)

Groetjes Kim

2

Re: Dijkje van botercreme

Je kan het doen, maar hoeft niet. Als je de vulling niet helemaal tot de rand smeert gaat het ook wel goed.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

Re: Dijkje van botercreme

Je kunt ook je vulling af laten lopen, zodat het niet helemaal bij de zijkant komt, en dus niet in contact komt met marsepein of fondant.
Jam kan ook, daar kan je ook je taart mee afsmeren.
Ik ben nog niet zo heel lang bezig dus misschien krijg je nog betere tips!
Succes alvast.

Groetjes van Barbara.
*Je kunt ook kijken bij mijn album als je dat leuk lijkt wat ik  heb gemaakt*: http://www.mijnalbum.nl/Album=MXG4QRGH

4

Re: Dijkje van botercreme

In ieder geval alsvast bedankt voor deze tips! :)

5

Re: Dijkje van botercreme

Een natte vulling laat je marsepein/fondant smelten. En een dikke laag rode jam die door je lichte kleur fondant/marsepein schemert is ook niet zo fraai. Vandaar dat dijkje.
Maar als je inderdaad je vulling bijv. jam zo'n 1,5 cm van de rand af laat en niet te dik ertussen doet kun je ook zonder dijkje hoor. In het begin maakte ik me er nooit zo druk om. Als ik taart voor een ander maak wel, dan wil je gewoon niet dat het mis kan gaan met de vulling.