1

Onderwerp: Eerste taart niet geweldig

Volgens het boekje maar het ging niet echt goed.
De chocoladetaart was goed, maar bij de 2e keer snijden verkruimelde de zijkanten en die kreeg ik met de voorgeschreven chocoladeglazuur niet meer netjes.
Ook het kleuren van de fondant ging niet zoals ik wilde, aardig wat bruin toegevoegd maar je zag nauwelijks kleurverschil en het andere deel ietjes blauw toegevoegd en dit werd meteen flink groen! :o
Wie oh wie heeft tips zodat een volgende keer beter verloopt.
(Lekker is ie trouwens wel).

2

Re: Eerste taart niet geweldig

Je kapsel een dag in de vriezer helpt altijd goed tegen kruimelen bij het snijden. Ik snij altijd wanneer het kapsel nog niet volledig ontdooit is.
Als je bruine fondant wilt, dan kun je ook chocolade fondant gebruiken. Erg lekker gemengd met de hleft marsepein.

Afsmeren met chocoladeglazuur lijkt me niet handig, beter doe je dit met botercreme. Is zachter en hiermee trek je geen kruimels van je kapsel tijdens het afsmeren.