1

Onderwerp: bakken in een uitschuifbare bakrand

Hallo dames,

Ik heb een bakrand van 40 x 40 cm bestelt. Ik heb taarten van 20 x 20 cm nodig, dus dan is dit heel handig.
Maar nu een vraag. Het kapsel heeft na het snijden nog maar 2 zijkanten die stevig zijn en 2 waar de korst vanaf gesneden is. Is dit niet lastig af te smeren?
En als er eenmaal fondant op ligt, gaat het dan niet zakken/hangen aan de kanten waar geen stevige korst meer zit?

Ik moet 45 taarten maken ( zie mijn topic in "bakken voor anderen"), dus het mag absoluut niet mis gaan.

Wie heeft hier ervaring mee?

Groetjes,
Patty

2

Re: bakken in een uitschuifbare bakrand

Dat gaat prima hoor, is iets lastiger af te smeren, maar kan wel.

3

Re: bakken in een uitschuifbare bakrand

Ok, dank je wel.

Ik merk het morgen wel :)

4

Re: bakken in een uitschuifbare bakrand

Hallo Patty,

ik snij bij de rechhoekige taarten alle zijkanten eraf. Dit geeft geen problemen met afsmeren en schijnt minder door met een lichte bekleding.
succes!!

groetjes Ria www.ricake.nl Eetbare printservice(ruim 11 jaar ervaring) workshops & verkoop benodigdheden, auteur.
mede-organisator www.taartentrends.nl @Utrecht.

5

Re: bakken in een uitschuifbare bakrand

Dank je Ria,

Ik zal je tip in gedachten houden! Volgens mij is het ook veel mooier zo!