1

Onderwerp: te zoete vulling, wie heeft er tips

ik heb een proeftaartje gemaakt van t weekend

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=44376

Volgens mijn man (die best een zoetekauw is qua taart) was de taart met vulling erg zoet. Het is een chocoladebiscuit, gevuld met chocolade fudge (=botercreme met gesmolten chocolade) en aardbeienjam. afgesmeerd met chocolade fudge (volgende week gaat er wel marsepein over heen).

wie heeft er ideeen voor minder zoete vulling (dacht zelf nog om jam te vervangen door aardbeienvlaai vulling omdat die minder zoet is).

Liefst melk vrije vulling, en anders zorg ik dat ik andere taart met melk vrije vulling maak.

groetjes Anneke, www.taartspeciaal.nl

Re: te zoete vulling, wie heeft er tips

persoonlijk zou ik niet een chocoladetaart combineren met een chocoladevulling, vind ik persoonlijk te machtig. Maar dat is mijn mening, vullingen blijven toch iets heel persoonlijks.

Heb even geen idee voor een melkvrije vulling

3

Re: te zoete vulling, wie heeft er tips

Mascarpone met kersen?

4

Re: te zoete vulling, wie heeft er tips

citroenkwarktaarttoetje van mona, en laagje lemoncurd. Afsmeren met bc met lemoncurd. Heerlijk frisse vulling.

Re: te zoete vulling, wie heeft er tips

Mijn chocoladebiscuit met chocolademousse (almhof), besprenkeld met hagelslag extra puur en een laag kersenvlaaivulling valt hier erg in de smaak. Door de kersen is hij toch lekker fris, maar het blijft chocola h

kijken jullie ook op mijn site?
http://www.tatataart.nl

6

Re: te zoete vulling, wie heeft er tips

Als je kiest voor chocoladesmaak (dus biscuit en vulling), dan vind ik het het lekkerst als je het combineert met fruit, bijv. peer of framboos. Dat maakt het fris.
Afsmeren met fudge maakt het denk ik ook wel zoet, misschien is botercreme of witte chocopasta (of combinatie ervan) dan iets "neutraler".

Groet, Jolanda