1

Onderwerp: zweten

Zweten bij jullie de taarten ook als ze in de koelkast moeten staan?
Hoe kan ik dat voorkomen anders. Ik gebruik marsepein.

2

Re: zweten

Je koelkast op de laagste temperatuur zetten wil wel helpen. Verder niet aankomen, droogt wel weer op.

3

Re: zweten

Zweten van taarten als ze uit de koelkast komen komt door condensvorming van koude naar warme(re) ruimte. Heb het idee dat marsepein er wat langer over doet om op te drogen dan rolfondant. Maar net wat Loes zegt: rustig op temperatuur laten komen en niet aankomen ;)

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

4

Re: zweten

En zetten jullie hem dan open in de koelkast of in een doos? Plastic of karton

5

Re: zweten

Ik zet hem in een kartonnen doos. Ik draai dan wel altijd de doos om. De mooie witte kant naar binnen zeg maar. Schijnt beter te zijn.

6

Re: zweten

In de koelkast laat ik ontdooien zoals-ie ingevroren is, dus in de doos. Buiten de koelkast laat ik hem opdrogen zonder doos.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

7

Re: zweten

Ja, ik doe ook altijd de witte kant naar binnen! Dacht al dat dit niet zo hoorde...

8

Re: zweten

Als je hem invriest in de doos: grijze kant naar binnen, vanwege het vocht.
Als je hem niet invriest: witte kant naar binnen, dat presenteert mooier :)

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

9

Re: zweten

taart gaat idd zweten wanneer je die in een koelkast stopt die veel geopend wordt. De taart met plastfolie bedekken of in een doos pakken. Heb eigenlijk nooit dat probleem... oja en ook geen poedersuiker gebruiken om plakken tegen te gaan. Poedersuiker trekt vocht aan.

voor inspiratie kijk op www.kakeboksen.no