1

Onderwerp: verbranden bovenkant kapsel

Ik heb nu 3x maal een biscuit taart gebakken.
Ik doe de eerst 13 min. op 150 graden. Dan 13 minuten op 165 graden. Halverwege deze tijd wordt het kapsel al erg donker. De laatste 13 minuten op 180 graden wordt de bovenkant helemaal zwart. Het is maar een dun laagje dus als ik hem afgekoeld heb dan snij ik het er gewoon af en dan proef je er niets meer van. Maar ik lees nergens dat anderen dit ook hebben.
Hoe kan ik het voorkomen?
De taarten rijzen altijd heel goed en zijn lekker luchtig. Dus ben bang dat als ik de temperaturr ga veranderen dat ze niet goed gaar worden van binnen...

2

Re: verbranden bovenkant kapsel

Waarschijnlijk is je oven een heel stuk warmer dan je thermosstaatknopje aangeeft, (net als bij de mijne.... ;)). Ik zou dus even een oventhermometer kopen :Y!

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"

3

Re: verbranden bovenkant kapsel

kun je de vorm niet lager zetten op het rekje?

4

Re: verbranden bovenkant kapsel

ik doe dan altijd voordat de bovenkant zwart wordt een stuk aluminium folie erover, daardoor wordt de bovenkant niet meer zwart.

let wel op dat je het niet te vroeg doet, want dan zit je bovenkant vastgekleefd aan de folie

5

Re: verbranden bovenkant kapsel

Brigitte schreef:

ik doe dan altijd voordat de bovenkant zwart wordt een stuk aluminium folie erover, daardoor wordt de bovenkant niet meer zwart.

let wel op dat je het niet te vroeg doet, want dan zit je bovenkant vastgekleefd aan de folie

Ja dat heb ik bij de laatste ook gedaan... maar toen moest ik hem nog wel een beetje langer laten bakken omdat hij nog niet helemaal gaar was... en daardoor werd ie utieindelijk toch zwart.

Zal bij de volgende toch maar de temp wat lager zetten... Kijken of het dan lukt zonder zwarte korst...