1

Onderwerp: Vraag over maizena waarom

Hallo,
Ik zie op deze site 2 recepten staan. Die van basisbiscuit en basisbiscuit 2. Bij de eerste gebruik je wel maizena en bij de 2-de niet. Waar dient maizena voor. Ik heb dat nl niet in huis, dus wil vanmiddag een cake bakken met recept 2, of is dat niet verstandig?
Alvast bedankt.

Catja

2

Re: Vraag over maizena waarom

ik gebruik helemaal geen maizena, ik doe 1 ei, met 33 gram bloem en 33 gram basterdsuiker. dit gaat erg goed

groetjes Anneke, www.taartspeciaal.nl

3

Re: Vraag over maizena waarom

Anneke, maar met 33 gr heb je toch n mini taartje? Of is dit nu een domme vraag...

4

Re: Vraag over maizena waarom

Dat is per halve liter bakvorm :). Als je een twee liter bakvorm hebt (water erin gieten) doe je 4 keer zo veel.

5

Re: Vraag over maizena waarom

biscuit gemaakt met maizena (=maiszetmeel) of aardappelzetmeel heeft een fijnere textuur. Als je het niet in huis hebt, kan je het vervangen door gewone bloem. Het is niet van 'levensbelang'.

Als je vreugde wil vermenigvuldigen, moet je haar delen. (Pythagoras)