1

Onderwerp: baktijd verlengen????

Ik heb vandaag geprobeerd om een taart in een ovenschaal te bakken. Nou het begon prachtig. Trouwens ook voor het eerst soezie ipv webshop mix!!
http://i43.tinypic.com/34nmgs7.jpg
Hij begon prachtig te rijzen.
http://i39.tinypic.com/5jusfl.jpg
Eerst 20 minuten op 160 graden en vervolgens 15 minuten op 170 graden. Bij een taart met 20 cm doorsnee in het rond gaat dit prima.
Nu zag het er mooi uit na 35 minuten maar hij was niet gaar. Dus verlengen met zo'n 5 minuten op 160 graden daarna nog eens met 5 minuten op  150 graden. Ik was nl "bang" dat hij anders te knapperig zou worden aan de buitenkant. De onderkant bleek nog een bleekscheet te zijn.
Uiteindelijk de taart eruit gehaald, laten afkoelen en toen van binnen bekeken.
Wat schetste mijn verbazing hij was van boven nog helemaal vochtig.
http://i39.tinypic.com/15zp6pt.jpg

Ik heb een heteluchtoven en hij kon niet ronddraaien tijdens dit proces.
Waar ligt het nu aan??
Moet je bij een inhoud van dit formaat de tijd verlengen??
Gelijdt een glazen schaal minder dan een echte bakvorm??
Moet de taart perse draaien tijdens de baktijd in een heteluchtoven??
Hij stond in het midden van de oven!!

Nou ik hoop dat jullie mij verder kunnen helpen. Zal wel met al die ervaren baksters :*

2

Re: baktijd verlengen????

Volgens mij moet je de baktijd aanpassen aan het formaat van je taart.

3

Re: baktijd verlengen????

Nee je taart hoeft niet perse te draaien. Maar ik draai hem halverwege zelf even om. Hij moet overigens gewoon langer in de oven en dat kan gerust op 160/170 graden hoor. Je bovenkant word overigens je onderkant.

Groetjes Jo www.taartwizard.nl
Leer van andermans wudden, want het leven is te kort om ze allemaal zelf te wudden.

4

Re: baktijd verlengen????

zo te zien aan je soezie mix was hij heel waterig of niet soms? hoe heb je de verhoudingen gedaan dan? bij mij is hij heel stug en dik zeg maar altijd

~I Make: Angel Food Cakes~

5

Re: baktijd verlengen????

ik vond het idd dunner dan bij de webshop mix.
330 mix, 6 M eieren, 33 ml water. Volgens de site van felicitaartjes.  Wel een extra ei gedaan maar daar stond 5 L eieren en ik had alleen M.

6

Re: baktijd verlengen????

Ook dan doe ik maar 5 eieren.

Groetjes Jo www.taartwizard.nl
Leer van andermans wudden, want het leven is te kort om ze allemaal zelf te wudden.

7

Re: baktijd verlengen????

en altijd even controleren met een lange sateprikker of ie er droog uitkomt. als je dit had gedaan had je gelijk gemerkt dat ie nog niet gaar was, en hem er nog 10 minuten langer of zo in kunnen laten. ook mag die temperatuur wel wat omhoog.
succes met de volgende!

8

Re: baktijd verlengen????

ik heb het wel met een prikker gecontroleerd en daarom verschillende keren weer verlengd. Maar ik dacht ergens moet ik vast stoppen. Was bang dat het een droge hap zou worden.