Onderwerp: baktijd verlengen????
Ik heb vandaag geprobeerd om een taart in een ovenschaal te bakken. Nou het begon prachtig. Trouwens ook voor het eerst soezie ipv webshop mix!!
Hij begon prachtig te rijzen.
Eerst 20 minuten op 160 graden en vervolgens 15 minuten op 170 graden. Bij een taart met 20 cm doorsnee in het rond gaat dit prima.
Nu zag het er mooi uit na 35 minuten maar hij was niet gaar. Dus verlengen met zo'n 5 minuten op 160 graden daarna nog eens met 5 minuten op 150 graden. Ik was nl "bang" dat hij anders te knapperig zou worden aan de buitenkant. De onderkant bleek nog een bleekscheet te zijn.
Uiteindelijk de taart eruit gehaald, laten afkoelen en toen van binnen bekeken.
Wat schetste mijn verbazing hij was van boven nog helemaal vochtig.
Ik heb een heteluchtoven en hij kon niet ronddraaien tijdens dit proces.
Waar ligt het nu aan??
Moet je bij een inhoud van dit formaat de tijd verlengen??
Gelijdt een glazen schaal minder dan een echte bakvorm??
Moet de taart perse draaien tijdens de baktijd in een heteluchtoven??
Hij stond in het midden van de oven!!
Nou ik hoop dat jullie mij verder kunnen helpen. Zal wel met al die ervaren baksters :*