1

Onderwerp: taart niet hoog genoeg????

Hallo,
Daar ben ik alweer, tja een beginner he :-)
Ik heb net een cake gebakken volgens basisbiscuit 2. Dus met eieren, bloem en suiker. Heb een springvorm van 25 cm dus heb 5 eieren, 150 gram suiker en 150 gram bloem gebruikt. Eieren warm lang geklopt, bloem erbij en in de oven. Nu is de cake wel gelukt (denk ik) alleen hij is nagnoeg niet omhoog gekomen. Ik heb nu een taart van zo'n 3 cm hoog. Wat kan er mis gegaan zijn? Of moet ik gewoon meer beslag nemen? Rijst dit beslag gewoon bijna niet, moet je de springvorm al voor 3/4 vullen?
En ik vind de cake wel heel erg naar omelet ruiken? Klopt dit?
Graag reacties

Catja

2

Re: taart niet hoog genoeg????

Check je recept even met het biscuitrecept op deze site (of google even) of je verhoudingen wel kloppen.  Het lijkt me van wel, ook voor je vormgrootte.
Check dan even of je oventemperatuur wel klopt; niet of hij op xx graden staat, maar of de temperatuur ook echt xx graden is met behulp van een oventhermometer (hema, blokker, kookwinkel).
Is de oven tussendoor misschien open geweest (misschien door een klein hulpje in de keuken)?
succes!

3

Re: taart niet hoog genoeg????

Met dat recept krijg ik hem ook niet hoger.
Probeer dit recept eens:http://www.deleukstetaarten.nl/forum/viewtopic.php?id=41194
Daar krijg ik hem 6 cm hoog mee. Dit omdat er bakpoeder en heet water in gaat.
Succes

4

Re: taart niet hoog genoeg????

Of spaar je het leed en ga bij de aveve Moskovisch mix halen.

Die worden mooi hoog :)