1

Onderwerp: Marsepein/fondant

Hoi hoi,

Ook ik ga beginnen aan mijn eerste taart voor de verjaardag van mijn dochter. Ze wordt 1 jaar.  Jullie hebben me al heel veel ideeen gegeven met jullie creaties. En ook ik heb een vraag.

Wat is het verschil tussen fondant en marsepein? Wat is het lekkerste?

Voor de vulling van de taart heb ik al een lekker recept gevonden, bosvruchtenmouse.

Is het gebruikelijk om de taart ook nog helemaal af te smeren? Met wat?


Laat het even horen, dan kan ik mijn bestelling gaan plaatsen.

Gr.
Jolanda

2

Re: Marsepein/fondant

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … 2124809134

3

Re: Marsepein/fondant

Marsepein smaakt heel anders dan fondant.
Marsepein is van amandelen gemaakt.
Fondant is veel zoeter.
En de 1 lust die liever en de ander de andere soort.
En afsmeren moet je zeker doen, anders glijd je marsepein eraf.
Zelf doe ik dat het liefst met merinque botercreme, die is niet heel zoet.
Zie bij recepten bij www.tartabarbara.nl
Maar kan ook met gezeefde jam of pasta.

4

Re: Marsepein/fondant

Ik vind marsepein makkelijker werken dan fondant. Fondant is een stuk zoeter dan marsepein. Het voordeel is, dat het wel mooi wit is! Je kan het ook half om half gebruiken. Afsmeren doe ik altijd met botercreme. Succes en veel plezier met je 1e taart!

5

Re: Marsepein/fondant

en ik vind fondant lekkerder (werken) dan marsepein.
afsmeren doe ik ook altijd, en wel met botercreme, daar wordt je taart ook veel strakker van!
veel plezier en succes :)

6

Re: Marsepein/fondant

Hoi hoi,

Allemaal bedankt. Ik zal jullie laten weten hoe de eerste taart is gelukt. Ga er morgen mee aan de slag!

Gr.
Jolanda