1

Onderwerp: recept schuim ijstaart

Recept schuimijstaart.

2 zakjes schuimkoekjes (bv. mokka)
2 zakjes klopklop (dus 1 pakje)
160 ml melk
half borrelglaasje koffielikeur (of iets derg.)
0,5 l slagroom
100 gr. nogatine (baukje bakproducten)
Aluminiumfolie
springvorm van 26 cm

Werkwijze
Bodem van springvorm vullen met hele schuimkoekjes
Slagroom kloppen (suiker naar smaak toev.)
Klop klop met melk 3 a 4 min. kloppen
overgebleven koekjes verkruimelen en 50 gr. nogatine door de slagroom scheppen (niet kloppen)
De klop klop erbij scheppen

Kijk gerust eens in mijn taartenalbum
http://www.creabrigitte.mijnalbums.nl

2

Re: recept schuim ijstaart

Heb je er een foto bij? Ben heel benieuwd! (Of staat ie bij de show-off,want daar ben ik nog niet geweest. :))

Groetjes Evelien

3

Re: recept schuim ijstaart

OOOHHHH dat recept ken ik ! Die maakt m'n moeder altijd met de feestdagen. MJAMMMMMMM, het is bij ons gewoon ruzie wie het laatste stukje mag :D :D :D

Hij is zoooooo zoet, maar zoooooo lekker !!!!

Groetjes,
Wietske

Groetjes, Wietske
Al mijn foto's zijn te zien op http://felicitaartjes-wietske.mijnalbums.nl/

4

Re: recept schuim ijstaart

Evelien: Het is de bruidstaart (de onderste 2 lagen) die in mijn album staat.

Wietske: ik zoet de slagroom bijna niet, vind dan de taart ook niet heel erg zoet. Maar ja als je geen zoete kauw bent ....... Ik varieer ook weleens met likeur, heb je weer een ander smaakje..

Kijk gerust eens in mijn taartenalbum
http://www.creabrigitte.mijnalbums.nl

5

Re: recept schuim ijstaart

Lijkt me een lekker recept maar wannneer moet je de melk erbij doen?

6

Re: recept schuim ijstaart

Sorry, sorry niet goed gelezen!

7

Re: recept schuim ijstaart

eindelijk 2 dorpen verderop klopklop gevonden.

en nu staat ie dus in de vriezer. Als likeur heb ik, op de gok, sheridans gebruikt.

bij het aflikken van de spaan (dat hoort er nu eenmaal bij) was het al erg lekker.

Ben benieuwd hoe ie als taart is.

Erika

8

Re: recept schuim ijstaart

komt helemaal goed met die taart!!!! hmmmm zou er zo een stukkie van wille!! wat voor soort likeur is cheridans? smaak?

Kijk gerust eens in mijn taartenalbum
http://www.creabrigitte.mijnalbums.nl

9

Re: recept schuim ijstaart

sheridans is een "duo" fles. met koffie likeur en een soort romige likeur a la baileys.
Erg lekker wel......

Hoewel in het recept staat dat ie minstens een dag in de vriezer moet staan, ben ik heel erg bang dat manlief vanavond al een stukje wil proberen. En tja..ik zou geen goeie kok / bakker zijn als ik dan zelf ook niet even zou keuren... :)

Erika

10

Re: recept schuim ijstaart

ooooooohhhh...zo juist een stukje geproefd. Hij was nog lang niet door en door bevroren..maar hij was toch lekker.
Manlief viel bijna van de bank zo lekker vond ie m...grinnikk.
Vind hij het gelijk niet erg meer dat ik zo vaak taartforum..LOL

Erika

11

Re: recept schuim ijstaart

jawel zo zie je maar weer de liefde van de man gaat door de maag........

Kijk gerust eens in mijn taartenalbum
http://www.creabrigitte.mijnalbums.nl

12

Re: recept schuim ijstaart

hallo bakkertje, heb al 2x email gestuurd maar geen antwoord. Help aub wil graag recept voor rendiercakejes mn. wat ik nodig heb voor de decoratie, want ik vind ze geweldig! en wil ze maken voor het kerstbuffet van mijn 3 kinderen op school.
Ben nieuw in het decoreren dus kan wel wat hulp gebruiken

13

Re: recept schuim ijstaart

Ik heb deze taart gemaakt voor de kerst en hij is echt zalig! Ik had ook een gewone taart gemaakt voor de kerst en die decoratie had ik er af geplukt en 's avonds hergebruikt op de ijstaart :), ijsfontein erin en klaar was een spectaculair kerstdessert!
De foto is nogal rommelig, maar ja: er was al een kerstdiner voorbij gekomen ;).

http://www.mijnalbum.nl/Foto-KA4LJC3Z.jpg

www.detaartentantes.nl
Workshops en webshop taartdecoratie. Ook afhalen in Zwolle en Elburg!

14

Re: recept schuim ijstaart

nou hij staat bij ons ook in de vriezer, geduldig te wachten totdat we morgenavond voor kunnen proeve. tim (4) en ik hebben

15

Re: recept schuim ijstaart

he een lekker dessert voor het kerstdiner!
je kan hem lossen als ie goed hard bevroreren is omkiepen op een mooi bord en eventueel met een warm mes glad strijken bekleden en weer in de vriezer.
Succes!!!!!!!
p/s eerst je proeftaartje lossen om te proberen.

Kijk gerust eens in mijn taartenalbum
http://www.creabrigitte.mijnalbums.nl

16

Re: recept schuim ijstaart

Jaaaa gelukt! en hij was heerlijk, ik heb er een rumsmaak doorheen gedaan en was ook super.
Ik had alleen nog een vraagje. Je proefde namelijk wel af en toe waterkristallen. Was niet heel erg, maar misschien heb ik iets niet goed gedaan?
Hoe erg ontdooit moet hij zijn bijvoorbeeld?
en is het misschien handiger om met volle melk te doen ipv met halfvolle melk?
M.a.w. hoe zou je de taart nog iets romiger kunnen krijgen zodat het iets meer naar roomijs smaakt?
ben benieuwd of iemand tips heeft!
groetjes marije

De Taartatelier en workshopruimte in Deventer, Zutphen, Apeldoorn en Raalte (Lettele, spanjaardsdijk 92B). http://www.zoetenzodeventer.nl. en  https://www.facebook.com/ZoetenZoDeventer

17

Re: recept schuim ijstaart

wij vonden hem ook zalig, hadden geen last van ijskristallen en ook met halfvolle melk gemaakt

18

Re: recept schuim ijstaart

Die ken ik ook ! Ik maak hem regelmatig ! Ik vind hem persoonlijk lekkerder met vanille schuimpjes en vanillearoma erdoor. Helaas zijn deze koekjes er alleen rond de paastijd :(

19

Re: recept schuim ijstaart

Marije schreef:

Ik had alleen nog een vraagje. Je proefde namelijk wel af en toe waterkristallen. Was niet heel erg, maar misschien heb ik iets niet goed gedaan?
Hoe erg ontdooit moet hij zijn bijvoorbeeld?
en is het misschien handiger om met volle melk te doen ipv met halfvolle melk?
M.a.w. hoe zou je de taart nog iets romiger kunnen krijgen zodat het iets meer naar roomijs smaakt?
ben benieuwd of iemand tips heeft!
groetjes marije

Grotere ijskristallen ontstaan als het ijs te langzaam invriest.
Als ik ijs maak dan gooi ik dat eerst in een grote bak 2 uur ofzo in de vriezer (-18). Dan er weer uit en met de staafmixer of mixer erdoor om alle ijskristallen op te breken. Dat kan je evt nog een keer herhalen na een uur ofzo. Dan in de vorm in laten vriezen. Bij deze ijstaart doe je dat dus voor je de stukjes schuim en nootjes erdoorheen doet...
Een ijsmachine is nog beter daar blijft een tijdje een schoepje continu draaien tijdens het afkoelen... helaas hebben ze vaak zo'n kleine inhoud. Wat heb je nou aan een halve lieter ijs??? :D
Voor een betere roomijs smaak misschien nog een gedeelte van de klopklop door slagroom vervangen? Of ijs maken op basis van een custard met eieren, is ook erg lekker!

Kijk ook voor De TaartenAgenda 2014 op www.lilotaart.nl !

20

Re: recept schuim ijstaart

hoi,

wat zijn schuimkoekjes

groetjes,

Viv

Groetjes,
Vivke

21

Re: recept schuim ijstaart

en nog een vraagje,
voor hoeveel personen is deze hoeveelheid ijstaart?

Groetjes,
Vivke

22

Re: recept schuim ijstaart

ik had hem gemaakt in een ronde vorm van 24.
en dit zijn schuimpjes, ze zijn er in mokka, aardbeien en vanille als ik het goed heb
http://www.zoetnijmegen.nl/fotos/zoet/S … efjes).JPG

23

Re: recept schuim ijstaart

goh, ik hoop dat ik dit in belgië vind...

Groetjes,
Vivke

24

Re: recept schuim ijstaart

Dag Vivke,

dit lijken mij gewoon eiwitschuimpjes te zijn (meringue zoals ze hier in België meestal zeggen  :Y ). Die kan je gewoon in de supermarkt vinden (heb ze al in de colruyt en delhaize zien liggen) ofwel maak je ze zelf (is helemaal niet zo moeilijk hoor).

groetjes,

An

25

Re: recept schuim ijstaart

oe klinkt lekker dit!! ga ik maken met kerst maar koffie likeur hou ik niet van wat zou er nog meer door kunnen?