1

Onderwerp: Hoe dit aan te passen?

Ik heb vanmiddag een appelkruimeltaartje gebakken. Ik weet alleen nog niet of hij wel gelukt is. Dat zie ik later wel.

Ik heb om de taart te bakken zo'n pak mix voor appelkruimeltaart gekocht. Dit was voor een vorm van 26 cm doorsnede, maar dat vond ik eigenlijk wat aan de grote kant. Ik heb gekozen de helft van het pak te maken en die dan in een vorm van 18 cm te doen. Tot zo ver geen probleem.

Maar als je de "normale" taart (26 cm) bakte dan moest hij 45 minuten op 180 graden. Dit leek me nogal lang en ik heb dus wat zitten improviseren.
Hou zouden jullie een taartje van 18 cm in dit geval bakken? Een lagere temperatuur of korter in de oven.
Iemand tips voor de volgende keer.

Alvast bedankt.

2

Re: Hoe dit aan te passen?

Ietsje koeler en korter in de oven, maar ik zou dat ook op mijn gevoel doen... 35 minuten op 160 graden? En dan vanaf zo'n 20 minuten steeds even kijken.

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"