Re: Chocolate mud cake
mij mij was ie helemaal goed! cupcakjes van gemaakt, maar echt SUPER machtig!
iedereen zat bom vol na 1 cupcakje
http://www.mijnalbum.nl/Album=RJCGGSBQ
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Ingezonden recepten » Chocolate mud cake
mij mij was ie helemaal goed! cupcakjes van gemaakt, maar echt SUPER machtig!
iedereen zat bom vol na 1 cupcakje
Dit is echt een heeeel VOUT recept, gevuld met kersenvulling en bc-wiskey.
Hij vloog zowat van de tafel, en meerdere mensen willen ook het recept hebben.
Alo Alo
Vraagje ik moet een verjaardags taart maken van 45 bij 30 cm nou zijn mijn vrienden STAPEL op chocola en deze cake is SUPER SUPER LEKKER.
Nou is mijn vraag is deze cake geschikt voor zo een maat of kan ik beter een biscuit nemen, de taart wordt gevuld met 2 smaken en bekleed met fondant of combi met marsepein vriend is verslaafd aan marsepein en het kan niet zoet genoeg zijn voor hem.
Alvast bedankt, groetjes Binkie
oja NOG EEN GELUKKIG, GEZOND EN LIEFDEVOL 2009.
Hey Binkie,
Ik moet eerlijk zeggen dat ik zelf biscuit zou nemen, ik zou bang zijn dat hij niet gaar zou worden zo groot....Maar het is altijd te proberen, als je vriend er dol op is
Groetjes, Jozien.
Deze is dus volledig goedgekeurd! Twee uur nodig gehad in de oven. Chivas regal gebruikt en niet te versmaden. Wel akelig machtig en niet echt veel gerezen, vooral in het midden nog compact maar lievehemel wat lekker. Gaat zeker nog een keer gemaakt worden!
Ooooooooooh,toen ik dit las moest ik het maken!
En ik heb er net een paar cakejes van uit de oven gehaald.....en mmmmmm wat zijn deze lekker zeg!
Er staat nog een lading in de oven en er is nog meer beslag
Dat word smullen!
MMMMM heb deze mud cake vanmiddag gebakken,moest inderdaad lang in de oven,meer dan anderhalf uur,maar ja ,ik heb stiekem wat van de bovenkant geproefd,wil er graag een chocolade bom van maken voor mijn oppas die donderdag jarig is en erg gek op chocola is,dus dit moet helemaal goed komen!!Ik ga hem vullen met toblerone mousse!!!
mmmmmmm......
heb deze taart afgelopen weekend gemaakt(mijn man is gek op chocoladecake/taart
in 1 woord geweldig!!!!
ik had de helft ingevroren, mijn man heeft de hele week lopen zeuren of de tweede
helft de vriezer uit mocht!(gister ben ik gezwicht)
hij heeft zo op lopen scheppen op zijn werk(het was de lekkerste chocoladetaart die hij ooit op had)
dat ik hem zondag opnieuw moet maken voor zijn collega's
Heel even uppen voor een vraag: Als ik het goed heb, blijft de taart smeuig. Hoe weet je dan wanneer hij gaar is, want dan krijg je toch nooit een droge sateprikker als je aan het testen bent? Of is dit een hele rare vraag?
Hihi ik heb hem in de oven staan, maar ik ben zo fout bezig vandaag. Alles gaat mis, dus dit ook, de hele keuken onder de bloem en cacao, ik ging sap persen liet ik het kraantje openstaan, alles onder. Daarna had ik het prutje op een laag vuurtje laten staan, terwijl dat niet meer moest, dus toen ik hem net in de oven ging doen was het al bijna cake. Had dat op een of andere manier in mn hoofd en dacht dat ik het misschien verkeerd had opgeschreven. Nou ja ik bak m gewoon en dan kijken hoe hij eruit komt. Hij zal nu wel een stuk korter moeten. En morgen weer een nieuwe kans Ruikt wel goed overigens.
Pfff heb ik anders nooit.
Ben bezig met de taart en hij zit nu al zo,n 75 min in heteluchtoven op 160 gr ...maar breinaald komt er niet droog uit .................... of hoeft dat ook niet ,omdat het van binnen zacht moet zijn ???
Dus graag met spoed reactie ..
In het eerste bericht van Jozien staat dat die van haar 2 uur in de oven heeft gestaan, dus het kan zijn dat hij inderdaad nog niet gaar is bij jou en nog even in de oven moet blijven.
De taart dus ook gister gemaakt en hij is heerlijk en zelfs mn man vind het zalig ,dus deze week opnieuw eentje bakken en dan vullen en zou het liefst hem ook willen afwerken ..
De mijne zaten boven in kapsel wat scheuren ,denk dat het net iets te lang in oven heeft gestaan ...maar al doende leert men toch ?
Ik ben hem nu aan het maken, hij zit in in de oven (inmiddels een uur). Er zitten bij mij ook al scheuren in de bovenkant, terwijl ik bak op 150 graden.
Ook had ik geen wiskey in huis, maar heb stroh gebruikt.
Ken dit recept van vroeger en moet vast ook lukken
Voor mensen die willen afwisselen, walnoten er doorheen is erg lekker. Dit deze wij vroeger altijd.
Nou vanavond bak ik er weer twee :-D en zijn er twee gebakken deze week ,ik vervang de alcohol ....sinasappelsap :-)
En wil ze vanavond vullen ....voordat ze weer op zijn ...
Hij smaakt zeer goed, bij mij was hij in 90 minuten goed, maar heb dan ook een springvorm van 24 cm gebruikt.
Ik heb hem in stukken gesneden en in de vriezer gelegd, dan kan ik af en toe een stukje pakken
Oja mijn vriend vond het geen succes, veel te puur... wat jammer nou *)
nou, ik heb hem gisteren afgeleverd als bruidstaart. wel met melkchocolade, vond ik en het bruidspaar veel beter smaken. mijn vriend trouwens ook en die heeft mijn baksels vervolgens een soort van vervloekt! hij zei, ik hoop dat ze mislukken, want dan heb ik ook wat!
en ja hoor, de 25cm brak en scheurde finaal in stukken toen ik hem ging snijden. wilde hem 2 a 3 keer vullen, zoals ik normaal doe, maar dat werkte niet. vraag me af hoe jullie dat doen bij grotere varianten van de CMC. heb ze dus maar 1 keer gevuld.
o ja, en de catering instructie gegeven om ongeveer 2 bij 5 cm te snijden. klein dus. moeilijk inschatten, hoe groot je moet snijden.
De taarten staan klaar , en de ene zit in cakeblik (kan ik plakjes snijden) en tweede in springvorm van 24 cm ...
Maar nu wil ze vullen , en heb hier al bij jullie gekeken maar er staan geloof ik drie bij met vulling...en nu mn vraag ....zou je het kunnen met chocoladebotermix..
Wil eigenlijk een zachteromige vulling(heb namelijk slageroom in huis en monchou/ kersenvullig) dus zou dit samen gaan??? of zou dit er tussen uit gaan als ik het wat aandruk ..
Moeilijk allemaal.........dus wie denkt mee ...:-)
chocoladecreme kan wel hoor
ik heb vandaag de bruidstaart waar ik het hierboven over had gepost, en geen last van uitstulpende vullingen oid. Gebruiken trouwens geen (bijna nooit) een dijkje. Ik vul liever meerdere keren dun dan een dikke met dijk. Maar bij de CMC heb ik dus wel maar 1 keer gevuld.
Ik zou zeggen, uit proberen en laten weten of het is gelukt! leren we allemaal weer van!
nou, ik heb hem gisteren afgeleverd als bruidstaart. wel met melkchocolade, vond ik en het bruidspaar veel beter smaken. mijn vriend trouwens ook en die heeft mijn baksels vervolgens een soort van vervloekt! hij zei, ik hoop dat ze mislukken, want dan heb ik ook wat!
Dit wilde ik net posten, een melkchocolade variant.
Hoe maak jij die precies, mijn vriend is namelijk meer fan van witte chocolade.
Ik kwam wel een recept tegen op internet.
White Chocolate Mud Cake
(Recipe by kel11 on HubPages)
350g white chocolate pieces
225g butter
600ml water
3 eggs
400g (almost 2 cups) castor sugar
400g (2
Hoi Lizz,
dank je! Ik heb hem zelf ook al eens met melkchocolade gemaakt, dan kun je gewoon de verhoudingen in het recept aanhouden. Die met witte chocola lijkt me super . Voor degenen die het recept liever in het Nederlands lezen:
350 gr witte chocolade in stukjes
225 gr boter
600 ml water
3 eieren
400 gr basterdsuiker
400 gr zelfrijzend bakmeel
Vet een 9 inch/23 cm vorm in (gebruik liever geen springvorm omdat hij mogelijk een beetje lekt). Verwarm de oven voor op 170
Eindelijk de mudcake gebakken! Rook heerlijk in huis, maar......ging 'm te snel storten. Had 'm gebakken in een spookbakvorm, maar hij knalde helemaal uit elkaar. Snel de vorm er weer opgezet en omgekeerd, maar de scheuren zijn niet meer te lijmen. Ach, is toch maar voor eigen gebruik (naast de echte taart voor de chocofans), de smaak zal er niet minder om zijn.
Maak morgen weer mudcake,s en de ene stond in diepvries heb ik aan dochter mee gegeven :-)en wou vanavond aan slag .........maar had geen zelfrijzende meel meer.
Dus morgen wat extra inslagen ,is nooit weg tenslotten ..
Gr MARIAN
ohhhhh de lijkt mij echt lekker.. hmmmmm en toevallig alles al in huis
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Ingezonden recepten » Chocolate mud cake
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.