Onderwerp: Na lang zoeken eindelijk gevonden....
Warme chocoladecakejes met peer.
Nagerecht voor 4 pers. -
25 min bereidingstijd ( plus 15-20min bakken)
Ingredienten:100 gr extra pure chocolade, in stukjes
100 gr. boter, in blokjes
4 babyperen (of 2 kleine peren)
2 grote eieren 75 gr.
kristalsuiker50 gr.
bloem
Extra:bakpapier
4 ingevette eenpersoons ovenschaaltjes
appelboor
Verwarm de oven voor op 175C graden.
Knip uit bakpapier 4 rondjes mer de doorsnee van de ovenschaaltjes.
Leg ze op de bodem van de schaaltjes.
Smelt de chocolade met de boter al roerend op heel laag vuur.
Laat van het vuur even rusten
Boor vanaf de onderkant de peerklokhuizen eruit, maar laat de steeltjes eraan zitten. ( 2 kleine peren? Snij ze dan doormidden, zodat je in totaal 4 helften hebt)Klop in een kom de eieren met suiker dik en bleekgeel.
Schep er de bloem door.
Schenk het chocolademengsel erbij en roer alles goed.
Schenk het beslag in de schaaltjes en duw de peren er rechtop in.
Bak de cakejes 15-20 min in het midden van de oven: de kern mag nog zacht en zelfs een beetje vloeibaar zijn.
Laat de cakejes 5 min staan.
Maak met een scherp mes de randen los en haal de cakejes voorzichtig uit de vormen (of serveer ze evt in de schaaltjes).
Tip: Evt kun je de cakejes ook in een muffinblik maken. Leg er papieren cakevormpjes in, zodat je de cakejes er makkelijk kunt uithalen.
Dit recept had ik in de Elle zien staan. met dank aan Evelotte toch gevonden