1

Onderwerp: Mascarpone/aarbeien vulling

Hai,

Ik wil voor volgende week petit-fours gaan maken en die wil ik versieren met strikjes. Zal wel een gepriegel worden, maar goed

Ik heb begrepen dat ik het marsepein/fondant moet bewerken met tylose zodat het wat steviger wordt, ben alleen bang dat de kans te groot is dat de strikjes zullen breken.. Heeft iemand tips om dat proberen te voorkomen?

Is het verder beter om fondant of marsepein te gebruiken?

Ik wil verder een mascarpone/aarbeien vulling gebruiken, heeft iemand daar misschien een goed recept voor?

Onwijs bedankt alvast!

2

Re: Mascarpone/aarbeien vulling

http://www.deleukstetaarten.nl/index.ph … onevulling

Wil je de 'Karin strik' (kijk anders even op tartacadabra.nl bij howto's) maken maar dan mini? Als je de deeltjes goed laat drogen dan valt het breekgevaar nog wel een beetje mee hoor.... Je steekt ze daarna alleen in een klodder icing, gebeurt niet zoveel mee dan!

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"

3

Re: Mascarpone/aarbeien vulling

Tom Poes schreef:

http://www.deleukstetaarten.nl/index.ph … onevulling

Wil je de 'Karin strik' (kijk anders even op tartacadabra.nl bij howto's) maken maar dan mini? Als je de deeltjes goed laat drogen dan valt het breekgevaar nog wel een beetje mee hoor.... Je steekt ze daarna alleen in een klodder icing, gebeurt niet zoveel mee dan!

Ik had idd al even op tartacadabra link gekeken, bedenk me nu alleen dat het eigenlijk wel heel veel werk is voor 45 petit-fourtjes.. Misschien suggesties voor iets anders leuks (maar iets minder werk :))?

Ik wil graag verse aarbeien gebruiken bij de vulling voor een wat frisse bite. Ik heb het volgende recept van iemand gekregen, maar vraag me daarbij af of ik de slagroom eerst moet kloppen of gewoon mengen met de rest van de ingredienten?

'200ml slagroom, 1 bakje mascarpone,1 flinke lepel aardbeienjam  1 bakje aardbeien in kleine stukjes gesneden, verder slagroomversteviger erbij.'

4

Re: Mascarpone/aarbeien vulling

Zo misschien?
http://www.wilton.com/idea/Fluffy-Bow-Cupcakes

En wat betreft die slagroom: eerst opkloppen :Y!

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"

5 Laatst bewerkt door Mirjami (06-01-2009 21:39)

Re: Mascarpone/aarbeien vulling

Tom Poes schreef:

Zo misschien?
http://www.wilton.com/idea/Fluffy-Bow-Cupcakes

En wat betreft die slagroom: eerst opkloppen :Y!

Thanks voor het meedenken!

Deze strikjes zijn idd wat beter te doen. Heb alleen marsepein gekocht ipv fondant, nog met tragacanth bewerken of gewoon zo laten drogen? En kan ik het gewoon met botercreme op het marsepein 'plakken'?

6 Laatst bewerkt door Tom Poes (06-01-2009 22:12)

Re: Mascarpone/aarbeien vulling

Marsepein is voor dit soort dingen toch wel duidelijk minder geschikt. Er moet zeker tragant of tylose door, maar het drogen duurt veel langer... reken echt op een paar dagen dan!
Evt. zelf marshmellowfondant maken met weer tragant of tylose erdoor?(dat is eenvoudig zelf te doen, zie de recepten)
Als je het strikje op de marsepein wilt plakken kun je dit beter met een klodder icing doen, dat droogt ook weer op en dan is het geheel lekker stabiel :Y! Op de foto van de Wiltonsite ligt het inderdaad wel gewoon in de botercreme lijkt het...

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"