1 Laatst bewerkt door Tangermoslima (07-01-2010 17:13)

Onderwerp: Recept voor Appelbeignets met foto !

Omdat er gevraagd is naar het recept heb ik 'm geplaatst.

http://i39.tinypic.com/ibzl.jpg
http://i40.tinypic.com/vy2p.jpg

Appelbeignets

Eerst plakjes bladerdeeg van elkaar afhalen , en laat ze ontdooien.
Schil de appels , en haal het klokhuis eruit met een appelboor.
Snijd ze in 4/5 plakken.
Meng de suiker en kaneel met elkaar , niet te veel kaneel het moet een licht kleurtje hebben bij elkaar.
Als de bladerdeeg ontdooit is , pak 1 bladerdeeg leg het op de kant waar de meel is op de tafel.
Smeer 1 appelplakje met suiker en kaneel en leg het op de bladerdeeg.
Rol 1 ander bladerdeeg met een roller zodat het over de appel kan.
Pak een kom dat ietsje groter is dan het appelplakje en druk goed aan .
Haal het kom weg , en druk met je vingers als het nodig is de randen goed dicht.
Als je ze allemaal hebt gemaakt , bak ze in olie van 180/190 graden.
Direct door het suiker-kaneel mengsel halen zodat het blijft plakken.
Je kunt ook gewoon poedersuiker erover strooien als je dat liever wilt.

Eet smakelijk !

2

Re: Recept voor Appelbeignets met foto !

Ziet er goed uit maarre.......is dit Marrokkaans?

"Kijk nooit op iemand neer, tenzij je hem helpt opstaan."

3

Re: Recept voor Appelbeignets met foto !

Annelies schreef:

Ziet er goed uit maarre.......is dit Marrokkaans?

Nee hoor! Typisch nederlands!

Ik bak in een 4-oven AGA,
Aga gebruikers groep: https://www.facebook.com/groups/715038115222711/

Re: Recept voor Appelbeignets met foto !

Annelies schreef:

Ziet er goed uit maarre.......is dit Marrokkaans?

Nee :lol:

Is Nederlands , kwam het recept tegen op internet.

5

Re: Recept voor Appelbeignets met foto !

Hmm, jammie, wat een supersmakelijke foto !!!

Groetjes, Conny

6

Re: Recept voor Appelbeignets met foto !

Wij hebben zevan t jaar ook ongeveer op die manier gemaakt. Alleen rolden wij bladerdeeg uit tot ongeveer 2 keer zn grote, legden daar 3 appelschijven op, en dekten af met ook weer een uitgerold plakje bladerdeeg.
Het holletje van de appel (waar klokhuis uit was dus) vulden we op met gesnipperde appel met kaneel. En de schijf appel zelf werd even door de custard gehaald. MIniimaal een uur in de vriezer. (of dus zelfs een dag of langer..dus lekker op tijd voorbereiden.


Bakken inderdaad in olie, rijstolie in ons geval...

Iedereen was laaiend enthousiast, en wil voor vlgd jaar bestellen bij mn man, want dit was echt zijn projectje.

7

Re: Recept voor Appelbeignets met foto !

Dankjewel! Ik dacht eerst dat het geen bladerdeeg was omdat het er zo anders uitzag! Maar ze zien er verrukkelijk uit hoor!

Re: Recept voor Appelbeignets met foto !

chokoala schreef:

Wij hebben zevan t jaar ook ongeveer op die manier gemaakt. Alleen rolden wij bladerdeeg uit tot ongeveer 2 keer zn grote, legden daar 3 appelschijven op, en dekten af met ook weer een uitgerold plakje bladerdeeg.
Het holletje van de appel (waar klokhuis uit was dus) vulden we op met gesnipperde appel met kaneel. En de schijf appel zelf werd even door de custard gehaald. MIniimaal een uur in de vriezer. (of dus zelfs een dag of langer..dus lekker op tijd voorbereiden.


Bakken inderdaad in olie, rijstolie in ons geval...

Iedereen was laaiend enthousiast, en wil voor vlgd jaar bestellen bij mn man, want dit was echt zijn projectje.

Klinkt lekker   :9 , maar ik las het ook op internet dat je 'm in de vriezer moest doen.
Maar heb het niet gedaan , waarom doe je 'm in de vriezer als ik vragen mag ?

Re: Recept voor Appelbeignets met foto !

@cbuckens,leinaaa dank jullie wel   :thumb: