1

Onderwerp: HELP mijn eerste taart

goede avond hier;)

Na een avondje rond te surfen op het net, besloot ik om voormijn dochtertje d;r verjaardag een prinsessenfeestje te organiseren.
en daarbij hoort natuurlijk een prinsessen taart:D

aangezien ik nog nooit zo'n taart gemaakt heb, kom ik hier om hulp te vragen.
en moet eerlijk zeggen dat ik voor het decoreren niet zo heel bang ben, maar tips daarover zijn van harte welkom, ik kan het ook heel goed onderschatten.

maar laat ik bij het begin beginnen...

wat voor vulling stop ik in mijn prinsessentaart.
wil een taart maken met een babrie.
dacht een tulband te bakken en daar de barbij in te zetten.
maar onder de tulband wil ik graag van een ronde taart maken.
met vulling natuurlijk anders wordt het zo'n droge taart;)

heb de taart ook al gevonden die ik maken wil.....maar weet niet of ik hier een afbeelding kan posten, moet wel zeggen dat ik de lat erg hoog leg voor mezelf.

dus  zou ik zeggen kom maar op met de tips en adviezen, zodat ik snel kan gaan beginnen aan mn prinsessenfeestje;)

lieve groetjes

linda

2

Re: HELP mijn eerste taart

nou als ik je mag adviseren ?...

ik zou gaan voor het maken van bisquitmix, het is lekker en verwerkt goed.
Vulling kan je geheel naar eigen smaak doen, favoriet bij ons is banketbakkersroom (kan je ook mix voor kopen) en aardbeienjam. Dus gevuld in 2 lagen

Als ik het zo begrijp heb je nog niet eerder een taart met bisquitmix en marsepein, dus ik zou eerst een ronde proeftaart maken om te kijken hoe het lukt.

3

Re: HELP mijn eerste taart

hier ook bezig met onze eerste taart, en ben benieuwd hoe het jou vergaat.

Re: HELP mijn eerste taart

weet je wat het mooiste van deze forum is dat je er van alles kan vinden
http://www.deleukstetaarten.nl/index.ph … ten:Barbie

Mvg Claudia
Ik begin mijn dieet altijd op dezefde dag. Morgen!!!

5

Re: HELP mijn eerste taart

alvast hartstikke bedankt voor deze informatie:D

ben toch nog even op een vraagje gestuiterd...
las ergens dat iemand......-pasta to cover- gebruikte ipv marsepein.
kan iemand mij nog vertellen wat het verschil is en wat lekkerder is ??
maar vooral ook wat fijner werken is.

fijne avond nog

6

Re: HELP mijn eerste taart

Ballina paste-to-cover is vrij zachte rolfondant. Als je voor het eerst een taart bekleedt, zou ik je eerder marsepein of een steviger fondant aanraden, hoewel Ballina wel lekker is. Maar het rekt nogal en blijft zacht, dus of je mooie plooien in je jurk houdt, betwijfel ik.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag