1

Onderwerp: wat voor beslag/deeg in bolvorm

ik was bij ikea en heb daar bol vorm bakjes gehaald. wat voor soort deeg/beslg doen jullie daarin?

kapsel komt om hoog dus het lijkt me dat dat niet zo werk (komt het er boven uit), ik heb wel een chocolade cake recept maar ook die komt om hoog.

wie kan mij helpen?

groetjes Anneke, www.taartspeciaal.nl

Re: wat voor beslag/deeg in bolvorm

Hoi,

Ik heb er gewoon de biscuitmix (moscovisch deeg) in gemaakt en dat werkt prima, ik heb het bolletje met 3/4 deeg gevuld, dan gaat het goed, en komt het niet zo hoog.

3

Re: wat voor beslag/deeg in bolvorm

Inderdaad, biscuit is prima (zie voor hoeveelheden de tabellen), maar cake gaat - in ieder geval in de 12cm bolletjes - ook prima, dat heb ik gebruikt bij de workshop op Taart & Trends. Krijg je lekker stevig bolletje waar je wat meer plakjes van kunt snijden :)

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

4

Re: wat voor beslag/deeg in bolvorm

Je kunt ze idd het beste maar voor 3/4 vullen
Mocht het toch nog omhoog komen dan snijd je het gewoon netjes af, en kun je ook stiekem nog even proeven haha

www.taartenchocolade.nl Workshops en webwinkel in chocolade / taartbenodigdheden Tilburg. Volg ons ook op  Facebook