1

Onderwerp: wiltonvorm

Wie van jullie bakt ook in ronde Wiltonvormen? Heb die uit NY meegebracht, gisteren voor het eerst in gebakken,net zoals ‘vroeger’ met verstelbare rand bakpapier erin gedaan. Maar vraag me af of het ook zonder kan, gewoon invetten met spray... Iemand ervaring. Zou vanavond de 3 biscuits willen bakken voor Frosty de Sneeuwman à la Wendy voor oudejaarsavond, gisterenavond was het de onderste laag: red velvet cake.

2

Re: wiltonvorm

ja dat kan...geen enkel probleem, gewoon goed insprayen. Maar ik doe het eigenlijk nooit omdat het vet dan in de bakpan brand...en ik dus niet zo van de poets ben!

Groet Corinne

Re: wiltonvorm

Hoi,

Ik vet ze gewoon in met alleen wat blue band (boter) dit werkt ook prima!

4

Re: wiltonvorm

Ik gebruik ook blueband vloeibare margarine en een beetje bloem.
Op z'n kop houden, klein tikje er op en hop, biscuit uit de vorm :Y

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

5

Re: wiltonvorm

Spray ze altijd in en vloepen er zo uit.

6

Re: wiltonvorm

Ik gebruik ook bakspray en de gare biscuit glijdt zo eruit, superspul !

Groetjes, Conny

7

Re: wiltonvorm

ik ook , even sprayen en het is een fluitje van een cent. ik leg de rooster er op, met de handschoenen vastnemen en het geheel omkeren. Dan kan je de bakvorm er zo afhalen. Ik heb bakspray van AVEVE.
Na het uit de oven halen even laten staan (vooral voor de  grote(30cm en meer) vormen ) zodat ze al wat steviger zijn en ze niet zouden scheuren.