1

Onderwerp: vullen en afsmeren

Even een vraag over vullen en afsmeren.
Ik lees hier allerlei lekkere dingen om mee te vullen.
Nu heeft Mona een champagne pudding. Ik wil dit in mijn taart doen.
Kan ik dit gewoon tussen het biscuit smeren?
Of moet ik eerst iets(botercreme) op het biscuit doen om te voorkomen dat de pudding het biscuit in loopt?
Ik weet dat ik om de rand wel een soort dijkje moet spuiten om te voorkomen dat de pudding met de marsepein in aanraking komt.

2

Re: vullen en afsmeren

Ik, een super beginner, maak altijd eerst een dijkje van botercreme voordat ik mijn vulling erin doe en smeer dan de taart pas af.
Dit doe ik niet als ik een stevig vulling zoals bokkepootjes vulling gebruik.

Hoop dat je hier iets mee kan!

Bak ze!

Schijnt de zon niet, stiekem schijnt ie toch!!

3

Re: vullen en afsmeren

Ik bedoel eigenlijk of je de bodem en de deksel moet insmeren omdat de vulling anders in het biscuit naar beneden zakt.
Dan niet de alleen de buitenkant afsmeren maar ook de binnenkant zeg maar.

Re: vullen en afsmeren

nee hoor dat hoeft niet tenminste dat doe ik nooit en je hoeft ook geen dijkje te maken als je maar niet dicht tegen de rand aan smeert.

Mvg Claudia
Ik begin mijn dieet altijd op dezefde dag. Morgen!!!

5

Re: vullen en afsmeren

Oke dank je wel. dan ga ik maar eens het "Toetje van de maand" inslaan voor een verjaardag op 1 januari

Iemand nog tip wat daar lekker bij kan. Het is Champagne pudding maar wat kan ik dan in de andere lagen doen??

6

Re: vullen en afsmeren

Iets met frambozen, chocolade, aardbeien........

Vanaf nu ook cakesenzo op hyves: http://cakesenzo.hyves.nl/ Wordt lid!
Mijn website: www.cakesenzo.nl