Onderwerp: Vanille sponge cake heeft iemand dit recept en wat is het precies??
Nou dat was eigenlijk de hele vraag haha...
Alvast bedankt!
Website: www.droomtaarten.nl
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » Vanille sponge cake heeft iemand dit recept en wat is het precies??
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Nou dat was eigenlijk de hele vraag haha...
Alvast bedankt!
Voor zover ik weet is Sponge cake gewoon wat wij biscuit noemen
Ja ben het met de zonnige dame van hierboven eens! Charissa je kunt eens kijken op www.joyofbaking.com daar staan allemaal recepten en ook veel uitleg over hoe en wat van een soort taart. Sukses :-)
Nou, volgens mij is sponge cake een superluchtige cake, gelijk aan de structuur van een spons.. en niet zoals biscuit.
Deze is bijvoorbeeld met pandan, en gruwelijk lekker: (willekeurige link van google)
http://surinaamsekeuken.web-log.nl/suri … ke_pa.html
Ik heb en keer de sponge cake gekocht in een engelse winkel maar het is precies het zelfde als de mix.
Oke, dan vergis ik me .
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhh lekkkerrr hoooorr!!! voooral de pandan variant alleen ja net zoals raffika zegt is moeilijk te bereiden. en die pakjes ja is leuk en aardig en het smaakt wel maar nietzoals hij ecvht moet smaken! bij ons thuis hebben we vroeger toen me overgroot oma nog leefde de indische variant en nu van mijn vriend zijn kant de surinaamse scheelt niet zo heel veel hahahahaha maar is niet te vergelijken met bisquit
Toch wel dus? Ik heb het recept thuis op de computer staan Raffika (ben nu op mijn werk).
Ik zal het vanavond even posten. Hopelijk is het wat je zoekt. Ik krijg er superzachte luchtige cake door.. Yum. En in plaats van pandan kun je dan natuurlijk vanille-extract gebruiken (Charissa).
150 ml kokosmelk
50 ml warm water
8 eieren
200 gr basterdsuiker
175 gram gezeefde bloem
1 tl bakpoeder
een beetje pandan pasta naar smaak
1 tl cream of tartar
Bereiding:
Splits de eieren en mix de dooiers met 100 gram suiker en de tl cream of tartar schuimig.
Mix de eiwitten met 100 gram suiker stijf.
Meng de kokosmelk, het water en de pandanpasta.
Voeg de gezeefde bloem voorzichtig toe aan de dooiers. Voeg ook het pandan mengsel toe.
Spatel de eiwitten hier voorzichtig doorheen zodat het luchtig blijft.
35 minuten op 180 graden afbakken.
YUM!
Dames super bedankt ik ga eens aan de slag!
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » Vanille sponge cake heeft iemand dit recept en wat is het precies??
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.