1

Onderwerp: ganache en dikke lijnen tekenen

Ik ben bezig met mijn allereerste gedecoreerde taart (als ik de kant&klare confettiversiersels niet meereken ;-) )

Ik heb net een nijntje met een ballon gepuzzeld maar nu vroeg ik me het volgende af. In eerste instantie wilde ik de taart met marsepein afwerken, maar gaandeweg toch besloten om hem met ganache te overgieten. Daar bovenop wil ik dan nijntje leggen. Ik vroeg me alleen af waar ik de oogjes, het mondje, het kraagje en het touwtje van de ballon dan mee kan maken.

Ik heb nl alleen de standaard kleurstoffen in huis (groen rood en geel) en geen handige tools.

Voor ik besloot om met ganache te werken, was ik van plan de dikke lijnen met chocolade te tekenen (met een zelfgevouwen cornet). Dat kan nog steeds voor het snuitje en het kraagje, maar het touwtje van de ballon wordt dan onzichtbaar natuurlijk....

Iemand een idee?

Ik voel me een beetje kiezel...

2

Re: ganache en dikke lijnen tekenen

Je kunt het plaatje gewoon helemaal van marsepein maken en dat dan op de gedroogde ganache leggen.

Vanaf nu ook cakesenzo op hyves: http://cakesenzo.hyves.nl/ Wordt lid!
Mijn website: www.cakesenzo.nl

3

Re: ganache en dikke lijnen tekenen

ik heb het plaatje ook helemaal van marsepein gemaakt, alleen dus niet het touwtje van de ballon en de oogjes enzo. Ik vond het niet zo mooi om dat met bv groen te doen... (jurkje van nijn is rood en ballon is geel) of kan ik de marsepein ook (bijna) zwart krijgen door bv rood en groen te mengen?

Ik voel me een beetje kiezel...

4

Re: ganache en dikke lijnen tekenen

Als je pure chocolade gebruikt in je ganache, zou ik het touwtje van de ballon niet zwart doen, want dat valt haast niet op. En touwjtes zijn over het algemeen wit volgens mij ;) Ik zou het touwtje met icing maken en dus via een spuitzak(en klein spuitmondje) opbrengen. De oogjes eventueel uitsteken met het puntje van je spuitmondje. Gewoon alles in het wit dus :)

ben benieuwd naar je resultaat!!

Groetjes Tien

5

Re: ganache en dikke lijnen tekenen

Mmm... dat is ook wel een goed idee ja, het mondje en de oogjes dus uitsteken/perforeren... zal dat wel met de good old sat

Ik voel me een beetje kiezel...

6

Re: ganache en dikke lijnen tekenen

De verhouding voor puur en melk is hetzelfde. Alleen wit is anders.

Vanaf nu ook cakesenzo op hyves: http://cakesenzo.hyves.nl/ Wordt lid!
Mijn website: www.cakesenzo.nl