1

Onderwerp: Nieuweling, aub help!!!

Hallo allemaal,

Ben nu al 2 dagen bezig om forums en verschillende internet sites te lezen ivm decoreren, bakken en bekleden van taarten.

Nu zijn er een paar onderwerpen wat ik dus absoluut niet begrijp.

1) Als je een taart met marsepein of fondant wil bekleden, moet je op de taart iets smeren voordat je de bekleiding erop wilt leggen? Dus ik bak een normale taart en ik haal het uit de oven, laat het koud worden en wat is dan de volgende stap....

2) wat is een mmf?

3) wat is het verschil tussen fondant & marsepein en mmf?

4) ik vind marsepein niet zo lekker, vind het veel te zwaar, kan ik dan een taart ook met iets anders bekleden.

Hoop dat er iemand mij kan helpen met al deze vragen. Weet dat het een beetje veel is maar wil echt heel graag leren hoe ik al deze dingen kan doen.

Alvast bedankt voor uw tijd en moeite.

Umran

2

Re: Nieuweling, aub help!!!

Bij de FAQ vind je al veel van je vragen ;)
1)Taart besmeren met botercr

Re: Nieuweling, aub help!!!

Je kunt je taart ook nog bekleden of eigenlijk meer begieten met ganache Umran!
Dat is een mengsel van chocolade en slagroom (en ik doe er ook nog poedersuiker doorheen).

4

Re: Nieuweling, aub help!!!

Hoi Wendy artc131,

Ik zie dat jij poedersuiker door je ganache doet.
Maar ik kan dit niet in een recept terug vinden.
Waarom doe je dit?
Wordt de ganache hier harder door?

Laat je iets weten?

Re: Nieuweling, aub help!!!

Kaatje37 schreef:

Hoi Wendy artc131,

Ik zie dat jij poedersuiker door je ganache doet.
Maar ik kan dit niet in een recept terug vinden.
Waarom doe je dit?
Wordt de ganache hier harder door?

Laat je iets weten?

We hebben gemaild ;).

6

Re: Nieuweling, aub help!!!

Hallo allemaal,

Bedankt voor jullie snelle reacties!

Wat ik ook nog graag wil weten is:

Na het bakken van het taart doe je toch in 2 delen en iets tussendoor smeren. Na dit proces, moet er nog iets gesmeerd worden op het cake zelf voordat er een bekleding komt zoals fondant of marsepein? Inge, bedoel je botercr

7

Re: Nieuweling, aub help!!!

ja, je kan het inderdaad insmeren met botercreme.
En mmf is marshmallowfondant.

Maar ik zou even goed kijken bij de how-to's hier links in het scherm als ik jou was, daar staat wel voorgedaan hoe je een taart vult, afsmeert en bekleed.
En goed de FAQ's lezen, staan al je vragen al beantwoord.

Mijn website: Presentaart