26

Re: [HOWTO] taart met openslaande punten

Deze is echt geweldig, dank je wel :D

27

Re: [HOWTO] taart met openslaande punten

oo wat een duidelijk how to :thumb:

28

Re: [HOWTO] taart met openslaande punten

Wauw wat een geweldige uitleg met de foto's erbij.
Dit ga ik zeker eens proberen.

29

Re: [HOWTO] taart met openslaande punten

Super uitleg! Het is me goed gelukt daardoor!

Greetz Keet

30

Re: [HOWTO] taart met openslaande punten

Oh wat handig een how-to....
Ik zag je wintertaartje in de galerie en die vond ik zo lief en leuk dat ik de punten van je heb gekopieerd in een taartje dat ik gisteravond voor mijn werk heb gemaakt voor het kerstfeest. Heb lopen rommelen door gewoon de taart te bekleden dan punten te maken daar de botercreme van af te smeren en in het opengemakate deel weer een nieuw lapje marsefondant te leggen. Hoe bedoel je omslachtig ;-)

Jou manier is veel simpeler. Had ik dit maar eerder gezien.
Dank je wel voor de geode how-to

veel plezier nog vandaag, groetjes Mariëlle

Re: [HOWTO] taart met openslaande punten

Dank je voor de how to , ik heb 'm gebruikt voor mijn taart ! :D

32

Re: [HOWTO] taart met openslaande punten

Heel duidelijk uitgelegd, ga ik ook eens proberen ;)

33

Re: [HOWTO] taart met openslaande punten

wat een leuk idee! en ook zo makkelijk!

dank je wel!

groetjes, Diana

34

Re: [HOWTO] taart met openslaande punten

Super uitleg! Nu moet het mij ook lukken, dus: THNXS :thumb: !!!

"Ik weet het zeker...........denk ik!"

35

Re: [HOWTO] taart met openslaande punten

Geweldige uitleg! Als ik het goed begrijp kan dat rondje met openslaande punten dus bijv. ook in de hoek van de taart of zo? En dan wat kleiner?

I'm not bossy, I just have better ideas...

36

Re: [HOWTO] taart met openslaande punten

Dat ziet er veeeel gemakkelijker uit dan dat het in werkelijkheid is.
Ik weet het zeker :lol:
Super How to... Dank!

Corinne
Sugar & Flour

37

Re: [HOWTO] taart met openslaande punten

Bloemetje schreef:

Geweldige uitleg! Als ik het goed begrijp kan dat rondje met openslaande punten dus bijv. ook in de hoek van de taart of zo? En dan wat kleiner?

Oops, deze vraag zie ik nu pas :O Ja, da's geen probleem, als je maar heel goed onthoudt waar je bakpapiertje ligt :) ;)

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

38

Re: [HOWTO] taart met openslaande punten

sugar&flour schreef:

Dat ziet er veeeel gemakkelijker uit dan dat het in werkelijkheid is.

Nee hoor, geloof me; het is echt niet moeilijk! En ik vind het zo'n leuk effect :Y Gauw uitproberen, joh!

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

39

Re: [HOWTO] taart met openslaande punten

Wow! Ik zit iedere keer verliefd te kijken naar die punten van zo'n "openklapper".
Over 2 weken ga ik hem zelf proberen te maken. En eigenlijk wil ik de onderste kleur rood hebben... Maar schijnt dat niet gruwelijk door mijn wit (fondant) heen? En zie je geen poedersuikervlekken op de onderste kleur eigenlijk? ( ben nog niet zo'n taartenheld, hahah!)

Groetjes, marieke

Groetjes Marieke
"Als je het niet vriendelijk kunt zeggen, zeg dan maar niets."

40

Re: [HOWTO] taart met openslaande punten

Marieke76 schreef:

Wow! Ik zit iedere keer verliefd te kijken naar die punten van zo'n "openklapper".
Over 2 weken ga ik hem zelf proberen te maken. En eigenlijk wil ik de onderste kleur rood hebben... Maar schijnt dat niet gruwelijk door mijn wit (fondant) heen? En zie je geen poedersuikervlekken op de onderste kleur eigenlijk? ( ben nog niet zo'n taartenheld, hahah!)

Groetjes, marieke

Volgens mij moet het best kunnen hoor, donker onder licht; als de lichte laag maar niet TE dun wordt :Y  Om poedersuikervlekken te voorkomen zou je het eens met crisco kunnen proberen, of het meteen wegkwasten zodra je flappen openzijn,

Veel succes!

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

41

Re: [HOWTO] taart met openslaande punten

Dank je wel! Met een beetje geluk zie je 'em over 2 weken voorbij komen hier! Ga het gewoon proberen... Met deze how-to moet het me lukken!

Groetjes Marieke
"Als je het niet vriendelijk kunt zeggen, zeg dan maar niets."

42

Re: [HOWTO] taart met openslaande punten

ik heb hem vandaag gemaakt,de beschrijving is super!
Hoe krijg je de randjes echter minder rafelig??

43

Re: [HOWTO] taart met openslaande punten

krink196 schreef:

ik heb hem vandaag gemaakt,de beschrijving is super!
Hoe krijg je de randjes echter minder rafelig??

Dank je! Ik ga je taartje eens opzoeken in de parade dan :)

Tja, die rafeltjes... zoals je ziet op de foto's heb ik dat zelf ook nog niet helemaal onder de knie ;)

Wat helpt is een vlijmscherp msje gebruiken, en onmiddelijk na het snijden/omklappen even met je vinger erlangs om de rafeltjes glad te strijken :)

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

44

Re: [HOWTO] taart met openslaande punten

Morgen staat deze voor mij op het lijstje.
Hb er zin in maar vind het ook wel spannend of het gaat lukken.
Ben ook wel heel erg blij met deze how-to :D

45

Re: [HOWTO] taart met openslaande punten

hoi
ziet er echt super leuk uit
ik denk dat ik je howto ook ga proberen
maar heb nog wel een vraagje
doe je eigenlijk iets van tylose door het fondant zodat de punten mooi omgeklapt blijven?
of is dat niet nodig?
alvast bedankt!
groetjes leonie

46

Re: [HOWTO] taart met openslaande punten

Ik doe er geen tylose doorheen en gaat prima!

47

Re: [HOWTO] taart met openslaande punten

Dankzij deze how to heb ik mijn taart kunne herstellen :D mijn fondantlaag was compleetmislukt, scheren luchtbellen en bobbels... alles!!!
Dan nog maar 2 lage fondant eroP!:D

48

Re: [HOWTO] taart met openslaande punten

Sonjaatje schreef:

Dankzij deze how to heb ik mijn taart kunne herstellen :D mijn fondantlaag was compleetmislukt, scheren luchtbellen en bobbels... alles!!!
Dan nog maar 2 lage fondant eroP!:D

:D :thumb:

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

49

Re: [HOWTO] taart met openslaande punten

straks een foto ;) ligt nog keukenrol tussen zodat de flappen mooi blijven :P

50

Re: [HOWTO] taart met openslaande punten

Dat is nog eens een duidelijke uitleg! Die sla ik op bij mijn favorieten en wie weet komt het nog eens van pas!

Ieder moment is een taartmoment
Groetjes, Harriët