Onderwerp: Recept voor koekjes die niet "uitlopen" bij het bakken
Ik wil graag koekjes bakken. Welk recept gebruik ik om te zorgen dat de uitgestoken vormpjes tijdens het bakken niet verdwijnen?
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » Recept voor koekjes die niet "uitlopen" bij het bakken
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Ik wil graag koekjes bakken. Welk recept gebruik ik om te zorgen dat de uitgestoken vormpjes tijdens het bakken niet verdwijnen?
Hoi JanetGL
Zelf gebruik ik met heel veel plezier het recept van de Koekjesfee.
Hier heb ik het recept voor je:
200 gr boter
200 gr fijne suiker
Deze 2 goed mengen tot ze samen een zalvige massa vormen.
Dan 1 EL vanille-essence of een ander smaakje erbij.
Gevolgd door 1 eitje.
En u 400 gr patisseriebloem erbij doen.
Het deeg is een redelijk nat deeg. Als het mogelijk is leg je het liefst een half dagje in de koelkast.
Ongeveer 13 minuutjes in de oven op ongeveer 180 gr ligt aan je oven.
Bak totdat de randjes goudbruin zijn.
Wij vinden ze heerlijk, voor chocokoekjes vervang 50 gr bloem met 50 gr cacao poeder. (Dit zelf nog niet geproefd maar het deeg wel gemaakt ligt in de koelkast te rusten).
Hoop dat je dit wat vindt....... koekjes lopen tijdens het bakken NIET uit, veel succes.
Groetjes Binkie
Thanks! Ik ga er meteen mee aan de slag!
Ik zou basterd suiker gebruiken, blijven ze veel zachter.
Als je gevulde koekjes maakt is het best om ze in een vorm te bakken. Ik gebruik daar de kleine bakranden van SK voor. Krijg je hele mooie gevulde koekjes van:D
Ik gebruik ook altijd dit recept. Heb er eerder deze week eens citroen aroma er aan toegevoegd, en dat was een verrassend fris resultaat!
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » Recept voor koekjes die niet "uitlopen" bij het bakken
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.