Onderwerp: hoe moet je de bloem mengen?

hoi
al een aantal keer heb ik een kapsel geprobeerd te maken ,maar tot nu toe willen ze niet naar mn zin lukken

als ik biscuit maak en ik moet de bloem erdoor spatelen

ik begin met omscheppen van de bloem maar het mengt zo moeilijk met de rest
het blijft als het ware tussen mn eimengsel liggen.
ik hoop dat jullie m snappen
ik moet nu toch al gauw 5 min omroeren voordat het een beetje gemengd is
of is het een kwestie van paar keer doorscheppen en gewoon ongemengd de oven in?
mn kapsels rijzen niet goed dus dacht misschien meng ik de bloem verkeerd
bedankt vor het lezen

2

Re: hoe moet je de bloem mengen?

Ik maak mijn kapsels ook altijd op de door jou beschreven manier.
Ik zeef de bloem er altijd in gedeelten door, hoe groter het kapsel hoe meer delen.
Voor een kapsel op basis van nb 4 eitjes doe ik telkens ong een kwart van de totale hoeveelheid bloem (in mijn geval 125 gr totaal) door de zeef bovenop het ei-suiker mengsel. Dat spatel ik er dan doorheen, niet roeren, maar echt spatelen en rustig omscheppen. Als dit opgenomen is het tweede gedeelte etc.
Daar doe ik dan geen 5 minuten over hoor, misschien 2 minuten?!

Heb je het ei mengsel wel heel hel luchtig geklopt? Zodat het er heel licht uitziet en al wat stevigheid heeft van de luchtbelletjes?

Succes! Bij mij heeft het ook een kapsel of 5 gekost voordat ik het echt goed had en nu gaat het nooit meer mis!

Kijk ook voor De TaartenAgenda 2014 op www.lilotaart.nl !

3

Re: hoe moet je de bloem mengen?

je kan ook gewoon de mixer gebruiken. In iedergeval bij mijn recept. Eerder schepte ik het ook om maar ben een beetje lui geworden na al dat bakken en gebruik gewoon de handmixer in laagste stand en krijg gewoon zelfde resultaat biscuit.

voor inspiratie kijk op www.kakeboksen.no

Re: hoe moet je de bloem mengen?

bedankt voor jullie snelle reactie!
ik mix t wel lang genoeg zeker 10 minuten zelfs 15 geprobeerd en ook tot het in een lint van de mixer valt
en Lady-Sharon mag ik dan jou recept?
misschien dat die dan goed lukt
alvast bedankt

5

Re: hoe moet je de bloem mengen?

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … 2125177814
Toevallig heb ik net haar recept uitgeprobeerd, en hij is echt goed!!!!
Wordt heel hoog. En nu lees ik dat ik het dus ook met de mixer kan doen.
Scheelt me weer veel werk. Had ik nu dus niet gedaan.
Maar 5 minuten was ik ook zeker wel bezig, met voorzichtig doorspatelen hoor.
Succes met dit recept.

Re: hoe moet je de bloem mengen?

ok dankjewel die ga ik dus nu gelijk maken dan horen jullie het wel weer of het eindelijk lukt
ik heb nu 11 kapsels gemaakt en verschillende recepten maar steeds word hij niet hoog genoeg of zakt in
dan is de taart toch minder hoog als ik wil of droog
dat is deze vast ook niet als je er water bij doet
ik ben benieuwd alles lag al klaar dus ga gauw

Re: hoe moet je de bloem mengen?

hoi
nou de biscuit is aan het afkoelen
het was even hard werken met mixen maar een mooi glad beslag!
in het begin rees hij niet ik schrok
maar de laatste 10 min ongeveer kwam hij tot de rand van mn springvorm
mijn oven kan alleen of 170 of 180 graden dus ik heb gegokt op 35 min 170
hij was nog niet geheel gaar maar toen moest ik mn dochter gaan halen
toen ik terug kwam ik had hem in de warme oven laten staan
was hij wel een stuk ingezakt
nu met het afkoelen kan ik zien dat hij ongeveer 4 cm hoog is
niet zo hoog als ik hoopte maar voldoende om wat lekkers tussen te doen
volgende keer probeer ik deze zeker weer
maar dan ga ik niet weg tussendoor
bedankt voor de tip en het recept!

8

Re: hoe moet je de bloem mengen?

Had je 4 eieren gebruikt, of 5? Ik heb zelf alles omgezet naar 5 eieren,
Toen kwam hij tijdens het bakken een paar cm. boven de springvorm uit.
En ja, als je hem uit de oven haalt, zakt hij dan weer, maar is nog wel zo hoog als je springvorm.
Fijn dat hij lukte.

9

Re: hoe moet je de bloem mengen?

recept is voor een taart van 25 cm in een gewone vorm dus niet de hele hoge. Als je de vorm ca 2/3 vult komt hij tot de rand. Na afkoelen zakt hij altijd iets in omdat warmte dingen altijd uitzet en als  het dan koud wordt iets inkrimpt. Als de randen los zijn van de vorm gebeurt dit eigenlijk heel goed verdeelt zodat je een mooie gladde bovenkant krijgt.

voor inspiratie kijk op www.kakeboksen.no