1

Onderwerp: Vraagje fondant

Hallo,

ik ben een beginner in het bekleden van taarten. Nu heb ik eergisteren een 'puzzelfondant' gemaakt voor op mijn taart van het weekend.
Ik heb al gelezen van deze niet af te dekken omdat die anders gaat zweten, maar nu is die dus helemaal hard geworden.
Als je nu een taart bekleed hebt met fondant, dan gaat die toch ook hard worden? of niet?
Of hoe moet je die bewaren?

Misschien een domme vraag, maar kon het antwoord nergens vinden.

groetjes,
Luna

2

Re: Vraagje fondant

Een gewoon puzzelplaatje kun je wel afdekken hoor, sterker, dat doe ik juist w

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

3

Re: Vraagje fondant

Als ik een puzzelplaatje van te voren maak dek ik deze wel af met plastic folie. Ik bewaar hem meestal in en Tupperware doosje. Als ik hem dan wil gaan gebruiken leg ik hem een min of 10 in de vriezer dan kun je hem zo op je taart doen. Fondant zweet alleen bij grote temperatuur verschillen. Soms kun je dit niet voorkomen i.v.m. vullingen die in de koelkast bewaart moeten worden.

Ik hoop dat je er wat aan hebt.
Groetjes Tasch

4

Re: Vraagje fondant

Bedankt voor de snelle antwoorden.
Volgende keer zal ik mijn plaatjes afdekken, nu is ie al hard :(
Hoe doen jullie het met geboetseerde 3d figuurtjes?
Hard laten worden of ook inpakken met folie?