Onderwerp: "Appeltaart" a la Vlits
Aangezien een aantal dames benieuwd waren naar het recept wat Jol321 had gebruikt in haar Sinterklaasboek hier het recept. Deze heb ik ook gebruikt voor de wedstrijdtaart op de beurs.
Appeltaart yoghurtroom met gebakken appeltjes
Het lekkerste is als je een biscuit bakt met een beetje kaneel.
Voor de vulling heb ik een laag kaneelcrème met boerenjongens gemaakt. (botercrème met beetje kaneel).
De tweede laag was appeltaart yoghurtroom met gebakken appeltjes:
Een potje appeltaartyoghurt 500 ml
250 ml slagroom
Klop de slagroom stijf (zonder suiker het is al zoet genoeg) en spatel deze luchtig door de yoghurt heen. Zet dit mengsel in de koelkast om een beetje op te stijven. Bak intussen stukjes appel in een koekenpan met een beetje suiker en boter. Blus af met een beetje calvados (dit is optioneel) en laat afkoelen. Je kan ook het biscuit temperen met kaneelsiroop.