1

Onderwerp: uitrollen van marcepijn

hallo allemaal,

ik heb sinds kort een nieuwe hobby
tarten maken:D echt heel erg leuk om te doen

nou wil ik hem gaan bekleden met marcepijn
maar ik heb van alles geprobeerd maar het is een groot drama
het plakt overal aan vast en toen dacht ik slim te zijn om er een beetje bloem op te doen

maar dan zie je helemaal die kleur niet meer

kan iemand mij helpen ???



groetjes marlies

2

Re: uitrollen van marcepijn

Je kunt poedersuiker op
je werkblad strooien, niet te veel, maar zeker geen bloem

3

Re: uitrollen van marcepijn

maizena werkt ook!

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

4

Re: uitrollen van marcepijn

Wat voor marsepein heb je? Je kunt ook extra poedersuiker er doorheen kneden om het wat minder plakkerig te maken. Rauwe bloem is inderdaad niet goed.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

5

Re: uitrollen van marcepijn

Ik heb hier voor dit probleem iemand Cisco horen 'roepen". Ik had/heb namelijk het zelfde probleem!

Schijnt de zon niet, stiekem schijnt ie toch!!

6

Re: uitrollen van marcepijn

Als je het op het aanrecht uitrolt kan je poedersuiker strooien, maar ik gebruik altijd een blank zeil ingesmeerd met crisco.

7

Re: uitrollen van marcepijn

heel erg bedankt allemaal!!!

voor de vraag wat voor marcepijn ik gebruik ik heb werkelijk geen idee
ik heb het hier op de site besteld

groetjes marlies

Re: uitrollen van marcepijn

miekje70 schreef:

Ik heb hier voor dit probleem iemand Cisco horen 'roepen". Ik had/heb namelijk het zelfde probleem!

Tenzij je je thuisnetwerk wilt gaan routeren zou ik Crisco nemen ;).

9

Re: uitrollen van marcepijn

crisco, of poedersuiker. maar poedersuiker geeft zo'n troep, dus sinds een tijdje gebruik ik crisco. is plantaardig vet in een potje.
sorry dat ik het zeg, maar je schrijft dus marsepein. met s en korte ei ;)

10

Re: uitrollen van marcepijn

Wendy artc131 schreef:
miekje70 schreef:

Ik heb hier voor dit probleem iemand Cisco horen 'roepen". Ik had/heb namelijk het zelfde probleem!

Tenzij je je thuisnetwerk wilt gaan routeren zou ik Crisco nemen ;).

:D:D:D

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

11

Re: uitrollen van marcepijn

chantal1980 schreef:

crisco, of poedersuiker. maar poedersuiker geeft zo'n troep, dus sinds een tijdje gebruik ik crisco. is plantaardig vet in een potje.
sorry dat ik het zeg, maar je schrijft dus marsepein. met s en korte ei ;)

sorry maar ik heb zware dislectie dus ik weet niet altijd of ik alles goed schrijf

12

Re: uitrollen van marcepijn

He....wat leuk nog een naamgenoot erbij.....:lol:
Ik gebruik ook poedersuiker op mijn werkblad....
of idd. een beetje plantaardig frituurvet dat helpt ook wel....
Succes....

Groetjes Marlies.

13

Re: uitrollen van marcepijn

marlies1988 schreef:
chantal1980 schreef:

crisco, of poedersuiker. maar poedersuiker geeft zo'n troep, dus sinds een tijdje gebruik ik crisco. is plantaardig vet in een potje.
sorry dat ik het zeg, maar je schrijft dus marsepein. met s en korte ei ;)

sorry maar ik heb zware dislectie dus ik weet niet altijd of ik alles goed schrijf

maakt niet uit hoor, lastig voor je dat je dit hebt.

14

Re: uitrollen van marcepijn

hee
Poedersuiker eronder en op plastic uitrollen je stort het dan zo op de taart en haalt het plastic eraf.....volg je het nog ???
sterkte ( en klein beginnen eerst een kleintje maken )

Gr. Inge

15

Re: uitrollen van marcepijn

Tafelzeiltje werkt ideaal.