1

Onderwerp: pepernoten plakken

Hallo, van de week ga ik beginnen aan een Sint taart. Ik zelf vind marsepein over de taart vaak veel te zoet. Nu had ik het idee om bovenop wel marsepein te doen, maar de zijkant te beplakken met pepernoten. Alleen weet ik niet hoe ik dat het beste kan doen.  Kan dat uberhaupt wel?
Ik dacht zelf aan 1:1 bc of witte (of bruine) choco pasta.
Wat zouden jullie doen? en wanneer zouden jullie het doen (hoelang van de te voren)
alvast bedankt

2

Re: pepernoten plakken

Ik zou bc met speculaaskruiden gebruiken. En zeker niet te lang van de voren. Maar dat kan je ff proberen. even op een bordje wat bc. Pepernoot erop en telkens ff checken.

Groetjes Jo www.taartwizard.nl
Leer van andermans wudden, want het leven is te kort om ze allemaal zelf te wudden.

3

Re: pepernoten plakken

zou je niet met (tylose) lijm het kunnen vastplakken aan het kapsel?
zelf ga ik de zijkant met slagroom insmeren en schuddebuikjes erop doen.
lijken net hele kleine pepernoten en smaken naar speculaas.
misschien een tip?
succes

You can't get what you want, till you know what you want...
www.pleppestaarten.nl

4

Re: pepernoten plakken

Als je ze met slagroom vast plakt worden de pepernoten vrij snel zacht. Met bc blijven ze misschien langer knapperig? Sowieso niet te lang van te voren er op plakken denk ik.

5

Re: pepernoten plakken

Icing

6

Re: pepernoten plakken

gesmolten chocolade en daar de pepernoot indrukken.

You can't get what you want, till you know what you want...
www.pleppestaarten.nl

7

Re: pepernoten plakken

echt pepernoten of kruidnoten?
kruidnoten van Bolletje blijven het langste knapperig ;)