Onderwerp: IJstaart Grand Marnier
Eiermassa
- 3 eieren
-5 eidooiers
- 200 gr suiker
- 1 blaadje gelatine
- 500 gr.Slagroom
- 100 ml grand marnier
voor de bodem
- 150 gr. langevingers
voor de deklaag
- 250 gr. chocolade
garnering.
- 80 gr. blokjes geconfijte sinaasappelschil
Vorm
Kom met een inhoud van ong.2 1/2 liter
Bereiding
Klop de eieren, dooiers en suiker met een garde warm au bain marie en vervolgens koud en luchtig met een mixer.
Week de gelatine in koud water.Klop de slagroom stijf zonder suiker.Smelt de uitgeknepen gelatine met grand marnier in een pannetje op het vuur. Vermeng dit met slagroom
Schep de resterende slagroom en de eiermassa door dit mengsel.Giet alles in een kom.Leg kant en klaar gekochte langevingers dicht naast elkaar op de massa om de taart te vormen.Plaats de kom een nacht in het diepvriesvak.
Snij de purechocolade in fijne stukjes em smelt ze au-bain marie
Plaats de kom met de ijstaart even in warmwater en en keer hem om, op een rooster.
Overgiet de ijstaart met flink warme chocolade en laat die er helemaal overlopen.Strooi blokjes geconfijte sinaasappelschil over het oppervlak en plaats de taart onmiddelijk op een schaal.Bewaar de taart in het diepvriesvak tot gebruik.