1

Onderwerp: Geen platte biscuit

Vandaag mijn eertse taart gebakken!
Ik moet zeggen dat ik best tevreden ben. Ok, hij is wat scheef en niet helemaal glad, maar dat heb ik mezelf deze keer vergeven :)

Mijn vraag:
Ik heb de chocoladebiscuit (recept van mix van de webshop) in een springvorm gebakken.
Hij rees prima, zo goed zelfs dat de bovenkant helemaal bol was.
Maar moet ik die 'bolling' eraf snijden voordat ik hem in ga smeren en decoreren?
Er blijft namelijk zo weinig taart over... Nog net genoeg om 1 laaje vulling ertussen te doen.

Of moet ik een vorm met hogere rand gebruiken?

Groetjes Sazzle!

2

Re: Geen platte biscuit

Ik verhoog mijn lage bakblikken altijd.
Je biscuit even omdraaien. Onderkant word bovenkant en voila. Rechte bovenkant. Wel gelijk na het bakken.

Groetjes Jo www.taartwizard.nl
Leer van andermans wudden, want het leven is te kort om ze allemaal zelf te wudden.

3

Re: Geen platte biscuit

Hoi Jolanda,

Bedankt voor de tip, ga hem inderdaad de volgende keer omdraaien!
Hoop dan alleen dat de bodem niet blijft plakken...

Mag ik vragen hoe jij je vakvormen verhoogt?

4

Re: Geen platte biscuit

Ik draai hem ook gelijk om en zet er dan iets zwaars op als hij een te hoge bolling heeft gekregen ;)
ik plaats aan de zijkanten een strip bakpapier rondom, werkt prima....

Groetjes Marlies.