1

Onderwerp: Cupcake probleempje

Ik heb gister de nigella cupcakes gebakken met een chocolade ganache vulling en een swiss merengue buttercreme frosting.
Nu is door de vulling het cakeje hol geworden van binnen, hoe kan dat? Het smaakt op zich wel prima.
De smbc smaakt op zich ook goed alleen ik kreeg het niet dik met het kloppen. Ik had het in de koelkast gezet en toen werd het wel dikker maar de structuur veranderde een beetje, het werd een beetje schifterig/korrelig. Hoe kan dat?

2

Re: Cupcake probleempje

Ik heb ze vandaag ook gemaakt, en goed laten afkoelen voor dat ik ze vulde.

Hoelang heb je ze laten afkoelen?

3

Re: Cupcake probleempje

hoe kan je cupcakes vullen? haal je er dan met een appelboor wat eruit en spuit je dan met een spuitzak daar vulling in?

groetjes kim

4

Re: Cupcake probleempje

Hier bij de how-to's kan je zien hoe ik het doe. ;)

5

Re: Cupcake probleempje

oke maar als je er fondant overheen wil doen moet je dan alsnog die botercreme gebruiken?

groetjes kim

6

Re: Cupcake probleempje

Ja alsnog de botercreme erover om de boel te laten plakken.

7

Re: Cupcake probleempje

gaat de fondant dan niet vlekken? of een heel klein beetje uitsmeren?

groetjes kim