1

Onderwerp: Wanneer snijden??

Wanneer snijden jullie de taart om te kunnen vullen?
Als de nog warm is of helemaal afgkoeld.
De vorige keer was bij mij de binnenknt niet mooi egaal door gesneden maar een beetje brokelig terwij het biscuit niet droog smaakte.
Duwde ik misschien nog te hard
De taart was toen lauw.

2

Re: Wanneer snijden??

Ik zorg dat-ie helemaal afgekoeld is. Sterker, ik zet hem vaak nog een nachtje in de vriezer ;)

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

Re: Wanneer snijden??

Ik wacht ook tot ie afgekoeld is.
Ingevroren kapsels snijden nog beter door inderdaad!

Groetjes Renske

4

Re: Wanneer snijden??

dus cake bakken af laten koelen in de vriezer zetten eruit halen en dan nog een beetje bevroren snijden? hoe doen jullie die cakes in de vriezer, gewoon in een plastic zak?

groetjes kim

5

Re: Wanneer snijden??

ik doe de cake in een pendaal emmer zak :)

6

Re: Wanneer snijden??

Ik in huishoudfolie :)

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

7

Re: Wanneer snijden??

bedankt dames je wordt hier echt wel wijzer op t forum en zo leuk dat je zo snel bericht krijgt!

groetjes kim

groetjes kim

8

Re: Wanneer snijden??

De antwoorden zijn echt super snel hier.
Wordt de taart er wel lekkerder op als je die in de vriezer doet?

9

Re: Wanneer snijden??

Hij wordt er zelfs lekkerder op, vind ik. Als het even kan, vries ik een biscuit altijd een nachtje in. Bij gebrek aan nachtjes, doe ik het ook wel eens voor een paar uur. Hij wordt dan net wat minder droog.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

10

Re: Wanneer snijden??

Ow echt.
Ik dacht juist dat die droog werd als je het in de vriezer deed.
Mis gedacht.
Nou ja de mijne is net gebakken, gevuld en bekleed.
Volgende keer eens proberen.
Hoelang laat je die dan in de vriezer of maakt dat niet uit?

11

Re: Wanneer snijden??

Ik doe het een nachtje - of twee of zo :)

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

12

Re: Wanneer snijden??

Ik deed in eerste instantie ook mijn biscuit in een pedaalzak in de vriezer, maar daar wordt ie dan toch een beetje droog van.Nu pak ik hem goed in met huishoudfolie, dat gaat beter.Bij een pedaalzak blijft er toch wat lucht in de zak en dan kan hij wel wat droger worden.
Ik bak meestal 1 dag voor ik hem ga vullen en laat hem dan ook wel eens gewoon (wel ingepakt) staan, zonder in te vriezen.

groetjes mariska