1

Onderwerp: inzakken

ik heb weer een vraagje, ik heb een cake gebakken van bicuitmix
330gr biscuitmix
5 eieren
33ml water, 35 minuten op 170 graden in een heteluchtoven. en ik heb bijna 10 minuten op de hoogste stand gemixt.

hij kwam er heel mooi uit maar toen hij stond af te koelen zakte hij in het midden in en werd hij een beetje scheef is daar iets aan te doen of heb ik iets verkeerds gedaan?

groetjes kim

groetjes kim

2

Re: inzakken

misschien 40 minuutjes in de oven?

3

Re: inzakken

als ik zie dat de cake begint te zakken, gooi ik de cake vlug weer in de oven.
en laat de cake dan voor de zekerheid 5 tot 10 min nog in de oven.

Re: inzakken

.. je eieren wegen? ik heb XL eieren. Ze gaan meestal uit van 50g per ei, maar de XL eieren zijn ruim 60g.

kijken jullie ook op mijn site?
http://www.tatataart.nl

5

Re: inzakken

oke ik ga mijn eieren wegen en hem wat langer in de oven zetten dan kan het niet verkeerd gaan!haha dankjulliewel

groetjes kim

groetjes kim

6

Re: inzakken

hihihi, dat is toevallig. Ik heb precies het zelfde probleem. Ga jullie raad ook maar opvolgen.

Schijnt de zon niet, stiekem schijnt ie toch!!

7

Re: inzakken

gelijk uit de vorm halen als uit de oven komt ,laat je hem erin zitten dan zakt hij in.......

8

Re: inzakken

Volgens mij is hij dan nog niet helemaal gaar. Ik haal het kapsel pas uit de oven zodra hij iets terug veert als je iets op de bovenkant drukt.