1

Onderwerp: slagroombavaroise

hoi mensen,

mijn man is gek op boerenjongensvlaai
en nu wilde ik boerenjongens in de taart verwerken
en onder anders zit er in boerenjongens slagroombavaroise
maar hoe maak ik dit en wat moet er in?

alvast bedankt voor jullie antwoorden

http://fototaartjes.hyves.nl regio kerkrade/heerlen e.o

2

Re: slagroombavaroise

Ik heb laatst aangevette slagroom gemaakt en daar een lading boerenjongens doorheen geschept. Mijn vader vond het heeeeeerlijk!

3

Re: slagroombavaroise

3 dl melk
175 g suiker
20 g gelatine
3 eierdooiers
2 dl room
250 g boerenjongens

--
Breng de melk en de suiker aan de kook en laat de gelatine weken in koud water. Giet de kokende melk al kloppend op de eierdooiers, voeg de uitgeknepen gelatine toe en giet daarna door een fijne zeef. Laat het mengsel op ijs afkoelen. Sla de room half op, meng met de boerenjongens en voeg bij het mengsel. Schep in kleine ronde vormpjes en laat deze in de koelkast opstijven.

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"

4

Re: slagroombavaroise

bedankt!
ik zal het eens proberen binnenkort

http://fototaartjes.hyves.nl regio kerkrade/heerlen e.o

5

Re: slagroombavaroise

boerenjongens is ook erg lekker in combinatie met appels bijv in appeltaart of in een aqppelvulling.. :P