Onderwerp: eiwit (melo cakjes)
dit recepje komt van een bakkers forum .
net gezien , dus ook nog niet zelf geprobeerd
80gr eiwitten
75 water / 25 glucose / 250gr suiker ( koken tot 130°)
4 blaadjes gelatine + smaak
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Ingezonden recepten » eiwit (melo cakjes)
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
dit recepje komt van een bakkers forum .
net gezien , dus ook nog niet zelf geprobeerd
80gr eiwitten
75 water / 25 glucose / 250gr suiker ( koken tot 130°)
4 blaadjes gelatine + smaak
En hoe doe je dat dan verder?
Mirjam
dat ik het nie weet hoe dat verder gaat, mischien wel iets om tussen een taart als vulling dacht ik?
die is goed
ik denk dat het de vulling van de melo cakjes is en van de negerzoenen
Aaahhh....zou het de negerzoenen vulling zijn?!?!?!??!?!
Die is echt heerlijk!!
ja negerzoenen
maar nu is de vraag hoe moet da verder he??
dit is de vullingen van negerzoenen
http://images.google.com/imgres?imgurl= … l%26sa%3DN
http://images.google.com/imgres?imgurl= … l%26sa%3DN
Zoek dan de bonte beker dat zijn de ijscupjes
nee, dit zijn merengues,
negerzoenen zijn zacht:
Dit is het recept:
Ingredi
goed gevonden,
maar we zochten de vulling.
De eerste link is ook een zachte vulling die merengues word genoemd
goed gevonden,
maar we zochten de vulling.
De eerste link is ook een zachte vulling die merengues word genoemd
Oooohhhh....die klinkt errug goed
maare....wie heeft het al geprobeerd??
en je kan er natuurlijk heel veel verschillende vormpjes mee maken, toch?
bloemetjes en hartjes en.....
Wordt het heel hard als het gebakken is, of zo zacht als de negerzoenvulling??
merengues, schuimpjes, schuimkansjes, volgens mij allemaal hetzelfde,
ze worden zo als schuimkransjes, bros (jeweetwel, die ze met kerst verkopen, in verschillende kleuren) Het is super simpel maken, super lekker, en makkelijk. Je kunt ervan alles door doen, bijv. kokos, dan heb je kokosmacrone.... (schrijf je dat zo?)
Als je de schuimpjes niet bakt, lijkt het mengsel op negerzoen vulling. Ik heb je receptje niet geprobeert, maar weet wel dat als je eiwit in de oven doet dat het bros wordt, als ik een negerzoen eet, is die helemaal zacht.
Ik heb mijn eigenrecept ook nog niet geprobeert hoor, ga ik nog wel doen. Ik heb hem een tijd geleden opgezocht omdat het me wel leuk leek. Maar heb net beloofd om verse pasta te maken, dus geen negerzoenen vandaag.
Maar als je ze niet bakt, dan zit je toch met die rauwe eiwitten
zou dat bij negerzoenen uit de winkel dan ook zijn, dat kan toch niet
die schuimpjes zijn wel lekker ja....en ook een idee om die dan te maken!
onthouden maar!
gepasteuriseerd ei(wit) gebruiken ,
en rauw ei is helemaal niet zo erg hoor, alleen voor kleine kinderen, zwangere en oudere. Een paar feitjes over salmonella,
-Salmonella komt niet zoveel voor in eieren (ongeveer bij 3 op de 10.000 eieren),
-In de meeste gevallen zit de Salmonella op de eierschaal Via de ontlasting verspreidt Salmonella zich erg gemakkelijk; via deze weg (besmetting via ontlasting) komt in de meeste gevallen Samonella op de schaal van de eieren terecht (en bij verwerking kan het dan in het gerecht komen waarin het ei gebruikt is); bij enkele eieren komt de salmonella voor in het ei.
Eigenlijk moet je dus alle eieren die je gebruikt eerst goed wassen in kokend water?Wie van ons doet dat? (ikke niet)
Oke, bedankt voor de tip. En heb vandaag ook verse pastasaus Gemaakt
ha ha zelf pasta maken met mijn zoontje, mama maken we groene pasta, Waaromm niet, dus we aten gifgroene pasta vandaag, zag er gek uit, wel lekker
gepasteuriseerd ei(wit) gebruiken ,
en rauw ei is helemaal niet zo erg hoor, alleen voor kleine kinderen, zwangere en oudere. Een paar feitjes over salmonella,
-Salmonella komt niet zoveel voor in eieren (ongeveer bij 3 op de 10.000 eieren),
-In de meeste gevallen zit de Salmonella op de eierschaal Via de ontlasting verspreidt Salmonella zich erg gemakkelijk; via deze weg (besmetting via ontlasting) komt in de meeste gevallen Samonella op de schaal van de eieren terecht (en bij verwerking kan het dan in het gerecht komen waarin het ei gebruikt is); bij enkele eieren komt de salmonella voor in het ei.Eigenlijk moet je dus alle eieren die je gebruikt eerst goed wassen in kokend water?Wie van ons doet dat? (ikke niet)
Oeps...zal mijn kippen denk ik niet meer te vaak los in de tuin laten lopen
of wel, en een keer riskeren dat je wat diaree en zo hebt
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Ingezonden recepten » eiwit (melo cakjes)
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.