1

Onderwerp: GRRRR....plumppudding baksel

Nou daar ging ik dan even een oefenbiscuit bakken....hij kwam maar niet omhoog tijdens het bakken en toen ik 'm eruit haalde na de verstreken baktijd was ie mooi gaar maar stortte als een plumppudding in elkaar.Hij ging in no time van een schamele 2 cm hoogte naar plat als een duppie....

Hoe krijg ik 'm hoog en hoe hou ik 'm hoog???

Heb ik 'm er te vroeg uitgehaald ofzo?

Help!! Help help hoe kan dit.

Ik had een bakblik (siliconen) van 26 doorsnee en 340 mix...5 eieren en 35 ml water....
lijkt me niet dat daar de fout zit.
175 graden voorverwarmd....laten staan tot 30 minuten en toen vond ik 'm wel erg bruin worden en heb 'm eruit gehaald en floep daar ging ie.

Ik baal als een stekker!!

Marieke

2

Re: GRRRR....plumppudding baksel

Heb zo ff niet de juiste berekeningen bij de hand, maar hoe heb je het beslag gemixt? Wel lang genoeg?
Ik verhoog de temperatuur ook altijd stapsgewijs, 15 min 125/10 min 150/10 min 175. Werkt altijd!

Mmm das pas lekker!

3

Re: GRRRR....plumppudding baksel

Als je twijfelt of hij wel gaar is,
even met een sat

4 Laatst bewerkt door Claudia Mv 2 (12-11-2008 11:27)

Re: GRRRR....plumppudding baksel

ik gebruik voor zo'n vorm  400 mix 40 ml water en 6 eieren.
Leg voor gebruik de eieren 10 min in warm water.

Mvg Claudia
Ik begin mijn dieet altijd op dezefde dag. Morgen!!!

5

Re: GRRRR....plumppudding baksel

kids4co schreef:

Als je twijfelt of hij wel gaar is,
even met een sat

Mmm das pas lekker!

6

Re: GRRRR....plumppudding baksel

mamandy77 schreef:
kids4co schreef:

Als je twijfelt of hij wel gaar is,
even met een sat

7

Re: GRRRR....plumppudding baksel

Meiden,

Thanks voor de snelle reactie....ik baal nog steeds...

Vanmiddag weer opnieuw proberen.
Het beslag heb ik lang gemixt met een handmixer dat wel, maar in ieder geval niet met de hand...hahaha...
Maar dat moet misschien nog wel wat langer??

En hij moet er dus ook wel wat langer in vermoed ik, ik heb de baktijd van de kleinere vorm aangehouden..ook niet echt slim bedenk ik me net.

En waarom 'opgewarmde' eieren???

groet nosajo..(marieke)

8

Re: GRRRR....plumppudding baksel

Minimaal 10 minuten mixen op hoogste stand,
eventueel nog 2 min op laagste stand!

Eieren opwarmen...ja....het werkt gewoon goed!
Je krijgt er meer volume/massa door...

Voordat je begint even in een bakje warm water,
alles klaarzetten en eerst de eieren mixen totdat het geel eraf is..
dan de rest erbij en dan beginnen met je 10+2 minuten!

9 Laatst bewerkt door birgitta (12-11-2008 13:20)

Re: GRRRR....plumppudding baksel

alleen maar doen als de eieren uit de koelkast komen.
Eieren moet op kamer temperatuur zijn, anders word het deeg niet luchtig

het beste is ze niet in de koelkast te doen

en je moet 10 min mixen hoge stand dan 2 min laagste stand.
Het deeg moet er wit en luchtig uit zien.

http://images.google.nl/imgres?imgurl=h … l%26sa%3DG

10

Re: GRRRR....plumppudding baksel

Thanks meiden,

Maar ik dikke oen die ik ben...heb gewoon verkeerd gewogen met de mix...Ik had 'm op pounds staan....(SCHAAM SCHAAM SCHAAM)
Dus vanmorgen had ik het eindelijk door en had ik binnen 7 minuten een perfect beslag en een perfect kapsel toe ie eruit kwam...

Ik ben dus gewoon een beetje dom geweest.

Morgen vullen en bekleden en dan snoepen...(hoop ik)

Groetjes Nosajo (de oennemeloen....)

11

Re: GRRRR....plumppudding baksel

Moet een beetje lachen  :lol:  :lol:  :lol:

12

Re: GRRRR....plumppudding baksel

Ja, en dan ook nog Sinterklaas gedichten voor de boeg hiero...Ik zal wel goed te grazen genomen worden ben ik bang...

Hahaha....

MArieke

Berichten [ 12 ]

Pagina's 1

Log eerst in inloggen or registreren om te reageren

DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » GRRRR....plumppudding baksel