1

Onderwerp: ff een vraagje over het drogen van een strik

Ik zet mijn lussen voor de strik nu steeds in de koelkast. Dat is na een tijdje wel hard maar stort later weer een beetje in.
Ik gebruik fondant en doe daar tylose doorheen.
Nu las ik in 1 van jullie topics dat jullie het soms laten drogen in de oven.
Moet ik de lussen juist buiten de koelkast bewaren om de lussen goed hard te laten worden?
Ik ben net begonnen met bakken maar een strik lijkt me zo leuk om een keer te maken en het lukt dus steeds niet :(

Alvast bedankt voor jullie tips!!

Groetjes Fenna

2

Re: ff een vraagje over het drogen van een strik

Ja, ik bedoel eigenlijk neeeee, gewoon in de kamer laten drogen!

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"

Re: ff een vraagje over het drogen van een strik

In de oven doe je als je niet zoveel tijd hebt voor de strik, dan gaat het iets sneller.

Groetjes Renske

4

Re: ff een vraagje over het drogen van een strik

Door het vocht in de koelkast, of door de condens omdat de strik van koud naar warm gaat, wordt je strik juist weer zachter. Fondant moet niet in de koelkast.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

5

Re: ff een vraagje over het drogen van een strik

heel erg bedankt!!
heb ze er gister gelijk uitgehaald.

groetjes Fenna