1 Laatst bewerkt door Happy Bride (06-11-2008 10:50)

Onderwerp: zelf fondant maken versus bestellen

Ik heb gister voor het eerst zelf fondant gemaakt precies zoals het hier bij "recepten" staat maar gadeverdamme alsof je een flespoedersuiker aan je hoofd zet. Vervolgens proef je niks meer van de gevulde cc die eronder zat.

Is dit ook bij de fondant die je hier bij de webshop besteld?
Wie heeft er tips, is marsepein net zo zoet?

2

Re: zelf fondant maken versus bestellen

Ik heb mijn fondant ook een hele tijd zelf gemaakt maar bestel hem nu ook bij de webshop....vind hem minder zoet dan de zelf gemaakte!!!!!!!

Vele en lieve groetjes Nicole

3

Re: zelf fondant maken versus bestellen

Is Marsepein net zo zoet als de fondant en zin er nog andere tips om te bekleden

4

Re: zelf fondant maken versus bestellen

Ik denk dat marsepein minder zoet is,
omdat dat van gemalen amandelen gemaakt wordt...

Maar om zelf marsepein te maken is niet eenvoudig...
heb het zelf nooit gedaan maar heb het gelezen hier op het forum!

Andere manieren van bekleden zou ganache kunnen zijn of icing...
even de zoekfunctie proberen, dan zie je hoe en wat!

Succes!

5

Re: zelf fondant maken versus bestellen

Ik vind zelf fondant maken nog best lastig. En als ik het al doe dan bekleed ik meteen mijn taart ermee, anders wordt het brokkelig...

Mmf is wel een leuke optie om wat zelf te maken, heeft ook meteen de vanille smaak van de marshmellows. Werkt ook lekker.

Marsepein is inderdaad wat minder zoet, maar het blijft zoet natuurlijk!

Kijk ook voor De TaartenAgenda 2014 op www.lilotaart.nl !