1

Onderwerp: lemon curd te stroperig?

ik had afgelopen weekend lemon curd volgens het recept uit de recptenhoek gemaakt.

toen ik hem van het vuur haalde was ik bang dat ie wat aan de dunne kant zou zijn, maar toen ie helemaal afgkoeld was, bleek ie zo dik en stroperig als wat. kon mijn lepel net niet rechtop in het bakje zetten.....

kan ik hem nog aanpassen, of is ie gewoon mislukt?

iemand tips?

mijn baksels vind je op www.cupcakesandpie.hyves.nl

2

Re: lemon curd te stroperig?

Normaal gesproken wordt het zoals vla...

Heb geen idee wat er fout aan gegaan is?!?!

hoe is de smaak?

3

Re: lemon curd te stroperig?

smaak is volgens mij prima, het is de eerste keer dat ik zoiets heb gemaakt, dus wetet niet precies hoe het moet proeven.... het is frissig, niet echt zuur, maar ook niet zoet....

mijn baksels vind je op www.cupcakesandpie.hyves.nl

4

Re: lemon curd te stroperig?

Bij mij wordt-ie ook wel eens zo, dus ik zeg: prima gelukt!!
Het maakt niet uit joh, hoe dik hij precies is, dat zal ook wel aan de hoeveelheid citroensap liggen, grote of kleine citroenen!
Het is pas 'fout' als het ei gestold is, allemaal kleine witte stukjes dus...

Groetjes Wendy
Morgen maar weer eens géén SAS-dag...