1

Onderwerp: Bolle bovenkant

Ik vraag me af hoe het komt dat de bovenkant van het biscuit zo opbolt als ik het bak, doe ik iets fout?....het zak niet in daarna, het blijft gewoon een bol en ik kan het er wel afsnijden als ik gewoon een vlakke taart wil, maar toch vraag ik t me af :)

2

Re: Bolle bovenkant

Dat hebben de meesten hoor. Als het uit de oven komt een zware broodplank erop. Ik draai 'em ook vaker meteen om (ook zo bekleden!). Als dit niet lukt gewoon de bol eraf snijden.

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

3

Re: Bolle bovenkant

ah oke :) nou ik ga t volgende keer eens met die broodplank proberen
dankje voor je antwoord!

4

Re: Bolle bovenkant

Als mijn taart uit de oven komt draai ik hem meteen om, en leg er ook iets zwaars op :) Helpt altijd heel goed!

Groetjes Laura!

5

Re: Bolle bovenkant

Had ik eerst ook, maar nu strijk ik het beslag mooi glad en zorg dat er in het midden een soort klein kuiltje zit, dus meer naar de zijkanten vegen.
Nu helemaal geen bult meer.

6

Re: Bolle bovenkant

Ik heb dit 'probleem'ook altijd. Maar als je er iets zwaars oplegd, wordt het biscuit dan niet minder luchtig doordat het wordt samengeperst?

Schatertheater en meer: www.kletskoek.eu

7

Re: Bolle bovenkant

oke witje, jij ook bedankt voor de tip...die ga ik ook eens uitproberen, kijken welke t beste werkt :)