Onderwerp: Ja hoor, en weer en beginneling...alleen ik weet niet waar te beginnen
Hallo allemaal,
Ik wil voor de verjaardag van mijn zoontje (30 nov) voor het eerst een taart maken en bekleden. Ik heb wel eens een appeltaartje gemaakt of een chocoladetaart, maar dit is net weer iets anders natuurlijk!
Ik wil graag iets simpels met marsepein. Ik heb het volgende in mn hoofd;
- biscuit bakken
- snijden
- botercreme langs de randen
- vullen
- in elkaar zetten
- taart met botercreme besmeren
- marsepein er over
Dit ter beoordeling van jullie, doe ik het zo goed??
Dan nog een paar vraagjes. Ik hou absoluut niet van een 'boterige, plakkerige smaak' wat is dan de beste botercreme om te gaan gebruiken? Ik gebruik het om het smelten van de bekleding tegen te gaan, want het moet een nacht in een koude (4 graden) koeling kunnen overleven.
De vulling; wat is lekker?? En hoe maak ik het. Ik zie hier van alles voorbij komen, ook links maar ik kom er niet uit. Heeft iemand misschien een recept voor me? Stap voor stap?
De marsepein; hoe bewaar ik de bestelde marsepein van de webshop? en hoeveel tijd moet er tussen het kleuren/bewerken en het bekleden zitten? Of kan dat a la minuut?
Benodigdheden; wat heb ik echt nodig om een taart te maken?
Dan nog een laatste vraag; tzt wil ik ook van die leuke figuurtjes van marsepein gaan boetseren, maar ik ben he-le-maal niet creatief, ik kan bv niet tekenen/schilderen enz. Zou ik dit dan wel kunnen?
Nou een hele waslijst, maar ik hoop voor een goed doel, want ik kan niet wachten om het resultaat te zien!!
Groetjes Aline
PS als je een leuk idee hebt voor een beginners verjaardagstaart voor een jongentje die 2 word, is dat zeer welkom! Ook stap voor stap recepten voor een hele taart ben ik dol op )