1

Onderwerp: zwarte onderkant met taart ring

hallo allemaal,

Ik heb vandaag de taartring van de lidl gebruikt en dit ging niet goed.

De taart is geweldig luchtig prachtig gestegen tot ruim 8 cm alleen de onderkant is helemaal verbrand. gelukkig kan ik dit wegsnijden maar voor de volgende keer wil ik graag advies. Ik heb de taartring (16 cm) op een rooster bekleed met siliconen bakfolie en 2 lagen bakpapier geplaatst. Tegelijkertijd heb ik ook een gewone vorm op het rooster geplaatst, deze kwam overigens wel perfect uit de oven. Alles gebakken op 160 gr. en 20 minuten.

Hopelijk heeft iemand een tip.
groet Sacha

2 Laatst bewerkt door Lautje. (29-10-2008 11:38)

Re: zwarte onderkant met taart ring

Hm, wat vreemd zeg.. helemaal omdat je eigenlijk best kort hebt gebakken en op een lage temperatuur! Mijn hersenen kraken nu heel hard, maar ik zou zo gauw even niets kunnen bedenken waardoor dit kan!
Met een bakring zou ik zelf overigens op een plaat werken, maar het lijkt me niet dat het daar aan ligt :P

Groetjes Laura!

3

Re: zwarte onderkant met taart ring

Ik gebruik ook een bakring, (die van de lidle is nog ongebruikt!
maar ik plaats de ring gewoon op 1 laag bakpapier op een rooster..

Kan het zijn dat de siliconen bakfolie te veel afsluit,
misschien in combinatie met de 2 lagen bakpapier??

Op welke stand heb je ze gezet? richel 1 of 2 of midden?
En op hetelucht of boven/onder warmte?

Geen idee verder....
Je tijden en graden zijn volgens mij gewoon goed...heel vreemd...!

4

Re: zwarte onderkant met taart ring

Te laag gezet in de oven?

Re: zwarte onderkant met taart ring

hmm ik heb dus ook de lidl bakring helemaal geen problemen mee
ik gebruik zelf 1 laag bakpapier

Groetjes Nicky

6

Re: zwarte onderkant met taart ring

het is wat, ik zal volgende keer het rooster iets hoger zetten en de siliconelap weglaten.
nu heb de 2e r. van ondere gebruikt en de oven op bakstand gezet.

gr. sacha

7 Laatst bewerkt door Pooh (29-10-2008 19:19)

Re: zwarte onderkant met taart ring

Ik denk dat je rooster toch te laag stond. Ik zet hem de ene keer op een plaat op het rooster en de andere keer alleen op de siliconenmat. Beide keren gaat het gewoon goed, zonder verbranden.
Ik zet hem dan met het rooster in het midden.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com