Brokjes?? Hmmm, heb ik nog niet gehad. Je moet de melk/bloem mix wel heel goed blijven roeren (met garde) tijdens het koken anders komen er inderdaad klonten in, misschien dat het dat is? Ook goed over de bodem roeren! Je mag ook best flink hoog kloppen nadat je de roux bij de botermix stopt.
15 minuten in de koelkast is omdat het anders veel te hard wordt er er niet meer mee te werken is. Na 15 minuten in de koelkast is het precies goed op om de cupcakes/taart te spuiten.
De azijn in het recept zelf veroorzaakt een chemische reactie met de baksoda waardoor de kleur beter naar voren komt. Zal ook wat met rijzen te maken hebben misschien.
Tuurlijk kun je een ander smaakje dan vanille toevoegen. Gewoon experimenteren, Alleen cacaopoeder zou ook kunnen, maar dan klopt de vochtverhouding niet, je laat immers de vanille-essence weg. Je zou dus iets meer kleurstof of een ander smaakje moeten bijvoegen (of iets minder cacao)
I eat, sleep and breathe cakes!Kijk voor mijn taarten en workshops op www.Kataartjes.nl