1

Onderwerp: een beginneling.. hulp graag! :)

Hoi allemaal!

Ik ga binnenkort voor het eerst cupcakes maken en deze wil ik
bekleden met (rol)fondant.

Het worden er waarschijnlijk een stuk of 15.
Alleen weet ik niet goed hoeveel fondant ik dan nodig zal hebben..

En als ik de cupcakes gevuld en gedecoreerd heb, kan ik ze dan zo invriezen?

En kun je (buiten de speciale mix om) iets aan het recept aanpassen als je de botercr

2

Re: een beginneling.. hulp graag! :)

voor botercreme varianten van de site van Lara (http://www.tartacadabra.nl)

Swiss Meringue Botercr

3

Re: een beginneling.. hulp graag! :)

wauw dat is al geweldig!!
dank je wel, daar kan ik zeker wat mee!

4

Re: een beginneling.. hulp graag! :)

En als ik de cupcakes gevuld en gedecoreerd heb, kan ik ze dan zo invriezen?

alleen die vraag is nog niet beantwoord.

En die wil ik ook graag weten  :)

5 Laatst bewerkt door Menie (27-10-2008 12:14)

Re: een beginneling.. hulp graag! :)

en vooral: Hoeveel fondant zou ik nodig hebben voor ongeveer 15 cupcakes? :)

ik wil 500 gr champagne en 250 gr Lila fondant bestellen.
Heb ik hiermee genoeg??

6

Re: een beginneling.. hulp graag! :)

ja daarmee heb je zeker genoeg.

en invriezen kan inderdaad, ik had zelf alleen dat de papiertjes dan loslaten, maar ik las dat carin ze in een doos zet en dat dan wel werkt.

succes.

7

Re: een beginneling.. hulp graag! :)

evamaria schreef:

voor botercreme varianten van de site van Lara (http://www.tartacadabra.nl)

Swiss Meringue Botercr

8

Re: een beginneling.. hulp graag! :)

Menie schreef:

Hoi allemaal!

Ik ga binnenkort voor het eerst cupcakes maken en deze wil ik
bekleden met (rol)fondant.

Het worden er waarschijnlijk een stuk of 15.
Alleen weet ik niet goed hoeveel fondant ik dan nodig zal hebben..

En als ik de cupcakes gevuld en gedecoreerd heb, kan ik ze dan zo invriezen?

En kun je (buiten de speciale mix om) iets aan het recept aanpassen als je de botercr

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

9

Re: een beginneling.. hulp graag! :)

dank je wel allemaal voor de tips!!

Die meringue botercreme, daar moet 140 gr eiwitten in zei je...
splits je dan gewoon eieren en weeg je de eiwitten? :O

10

Re: een beginneling.. hulp graag! :)

oh en klopt het dat fondant niet in aanraking mag komen met de vulling?
Geldt dat voor alle vullingen?
Toch niet voor botercr

11

Re: een beginneling.. hulp graag! :)

Fondant moet niet in aanraking komen met vochtige vullingen ( slagroom, banketbakkersroom, vlaaivulling etc. ) Botercreme is geen probleem, wordt inderdaad juist gebruikt om te beschermen tegne dit soort vullingen.

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

12

Re: een beginneling.. hulp graag! :)

Adrienne schreef:

Fondant moet niet in aanraking komen met vochtige vullingen ( slagroom, banketbakkersroom, vlaaivulling etc. ) Botercreme is geen probleem, wordt inderdaad juist gebruikt om te beschermen tegne dit soort vullingen.

Dus als ik een vulling maak met zwitserse room, moet ik die dan afsmeren met botercr

13

Re: een beginneling.. hulp graag! :)

Menie schreef:
Adrienne schreef:

Fondant moet niet in aanraking komen met vochtige vullingen ( slagroom, banketbakkersroom, vlaaivulling etc. ) Botercreme is geen probleem, wordt inderdaad juist gebruikt om te beschermen tegne dit soort vullingen.

Dus als ik een vulling maak met zwitserse room, moet ik die dan afsmeren met botercr

14

Re: een beginneling.. hulp graag! :)

okee geweldig!
bedankt ! :)

15

Re: een beginneling.. hulp graag! :)

Menie schreef:

dank je wel allemaal voor de tips!!

Die meringue botercreme, daar moet 140 gr eiwitten in zei je...
splits je dan gewoon eieren en weeg je de eiwitten? :O

hoe zit dit nou? :think:

16

Re: een beginneling.. hulp graag! :)

Precies zoals je het zegt :)

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

17

Re: een beginneling.. hulp graag! :)

haha okee! :)

18

Re: een beginneling.. hulp graag! :)

nog een vraag.
Als ik t fondant heb uitgepakt en gebruikt heb.
Kan ik wat ik over heb dan in huishoudfolie rollen? is dat genoeg,
of wordt het dan hard?

Hoe kan ik het anders het beste bewaren?

19

Re: een beginneling.. hulp graag! :)

Van wat ik hier op het forum heb gelezen kun je het het beste luchtdicht verpakken, dan blijft het het langst goed. Ik geloof zelfs ook op een donkere plaats bewaren, maar ik kan me vergissen, dus ik hoop dat iemand anders even bevestigt of verbetert.

My therapist told me the way to achieve true inner peace is to finish what I start. So far, I have finished 2 bags of M&M's and a chocolate cake. I feel better already. - D. Barry

20

Re: een beginneling.. hulp graag! :)

nog iemand met een tip voor mij? :)

21

Re: een beginneling.. hulp graag! :)

evamaria schreef:

voor botercreme varianten van de site van Lara (http://www.tartacadabra.nl)

Swiss Meringue Botercr

Groetjes, Elly

22

Re: een beginneling.. hulp graag! :)

morgen ga ik cupcakes maken, en heb daarnet vast
de Meringue Botercr

23

Re: een beginneling.. hulp graag! :)

Een kleine tip mbt bewaren rolfondant:

luchtdig, maar dat is al geschreven. is het te droog doe er dan een beetje (plantaardig) vet door.

24

Re: een beginneling.. hulp graag! :)

op kamertemperatuur laten komen anders is de creme heel hard en kan je er niet mooi mee afsmeren of zo.

25

Re: een beginneling.. hulp graag! :)

okee dank je wel!
was idd al tot de ontdekking gekomen dat ie hard wordt!
maar dat is wel fijn! :)

Ik heb voor het luchtdicht bewaren van de fondant van die Ziplock zakken gekocht.
Is dat voldoende of moet er ook nog een bakje ofzo omheen?

Berichten [ 1 tot 25 van 29 ]

Pagina's 1 2 Volgende

Log eerst in inloggen or registreren om te reageren

DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bekleden » een beginneling.. hulp graag! :)