1 Laatst bewerkt door Kitchen_Queen (25-10-2008 10:31)

Onderwerp: Dames, Wat Is Dat Toch Voor Icing Wat Amerik. Over Taarten Smeren??

ZIe link, en waarom zijn wij in NL er niet bekend mee? Althans als ik hier op forum kijk zie ik voor 99% taarten die bedekt zijn met fondant/marsepein,

Wat is dat wat zij smeren???

link: http://www.bakedecoratecelebrate.com/te … .cfm?cat=1

2

Re: Dames, Wat Is Dat Toch Voor Icing Wat Amerik. Over Taarten Smeren??

Geen idee lijkt wel op creme......:lol:

Groetjes Marlies.

Re: Dames, Wat Is Dat Toch Voor Icing Wat Amerik. Over Taarten Smeren??

volgens mij gebruiken ze hier botercreme voor (evt. met smaakje)

Groetjes Karin     OPHEFFINGSUITVERKOOP!! 50% korting op alles in de webshop: www.taartenprinses.nl

Re: Dames, Wat Is Dat Toch Voor Icing Wat Amerik. Over Taarten Smeren??

Botercreme, wordt niet hard toch? Bij hun ziet het er erg strak en vierkant uit allemaal, lijkt wel geharde eiwitemulsie?

5

Re: Dames, Wat Is Dat Toch Voor Icing Wat Amerik. Over Taarten Smeren??

Mijn botercreme wordt wel degelijk hard, zal ook aan de verhoudingen liggen, ik maak het zelf en het 'droogt' mooi hard op. Dus het zou best eens botercreme kunnen zijn!

groetjes Ellen

6

Re: Dames, Wat Is Dat Toch Voor Icing Wat Amerik. Over Taarten Smeren??

Is zeker weten botercreme, en wordt inderdaad niet hard. Is een bere-gedoe om het zo glad te krijgen, niks voor mij! Heb ik ooit ergens een how-to van gezien, zal eens gaan zoeken...

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

7

Re: Dames, Wat Is Dat Toch Voor Icing Wat Amerik. Over Taarten Smeren??

Jaaah, gevonden! Nou, ga er maar even voor zitten: het filmpje duurt bijna 9 minuten en dan is de helft nog versneld afgespeeld! Weet weer precies waarom dit niks voor mij is! :lol:

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

8

Re: Dames, Wat Is Dat Toch Voor Icing Wat Amerik. Over Taarten Smeren??

Adrienne schreef:

Jaaah, gevonden! Nou, ga er maar even voor zitten: het filmpje duurt bijna 9 minuten en dan is de helft nog versneld afgespeeld! Weet weer precies waarom dit niks voor mij is! :lol:

zie geen linkje :(

en hoe kan dat dan, mijn bc wordt wel hard? wat gebruik jij dan voor je bc??

groetjes Ellen

Re: Dames, Wat Is Dat Toch Voor Icing Wat Amerik. Over Taarten Smeren??

Maak je je bc dan wel 1:1?
Het hoort niet hard te worden, het wordt alleen iets harder in de koelkast.

Groetjes Renske

10

Re: Dames, Wat Is Dat Toch Voor Icing Wat Amerik. Over Taarten Smeren??

Kitchen queen, op de de link die je door hebt gegeven staan een hele rij recepten voor icings. Kijk op de site onder het kopje recepten. Staan wel hele lekkere bij.

groeten Sylvia

11

Re: Dames, Wat Is Dat Toch Voor Icing Wat Amerik. Over Taarten Smeren??

Wat een sufferd! :o  Hier alsnog het linkje : http://www.youtube.com/watch?v=iqvL4zhVbE8

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

12

Re: Dames, Wat Is Dat Toch Voor Icing Wat Amerik. Over Taarten Smeren??

deze is nog gemakkelijker :)
Je moet je wel aanmelden om deze te kunnen zien.

Ze gebruiken een schuimroller die je bij de gamma of praxis krijgt

http://cakecentral.com/article83-Quick- … ethod.html

Re: Dames, Wat Is Dat Toch Voor Icing Wat Amerik. Over Taarten Smeren??

Wat een schatjes zijn jullie toch ook! Dank jullie wel, kzal ff kijken

14

Re: Dames, Wat Is Dat Toch Voor Icing Wat Amerik. Over Taarten Smeren??

renskemorees schreef:

Maak je je bc dan wel 1:1?
Het hoort niet hard te worden, het wordt alleen iets harder in de koelkast.

nee, mijn verhoudingen komen uit het boek Kindertaarten van Sara Lewis.
is met meer poedersuiker als boter (125 gr boter op 250 gram poedersuiker, du das dan 1 op 2 ? ) Ik heb nog nooit de mix uit de shop gehad of iets anders geprobeerd. Dit bevalt gewoon erg goed.

groetjes Ellen

15

Re: Dames, Wat Is Dat Toch Voor Icing Wat Amerik. Over Taarten Smeren??

Kitchen_Queen schreef:

ZIe link, en waarom zijn wij in NL er niet bekend mee? Althans als ik hier op forum kijk zie ik voor 99% taarten die bedekt zijn met fondant/marsepein,

Wat is dat wat zij smeren???

link: http://www.bakedecoratecelebrate.com/te … .cfm?cat=1

Volgens mij gebruiken zij shortening (crisco) hiervoor, high ratio shortening om precies te zijn. ik had het een x aan iemand gevraagd op youtube; het gladmaken van de taart met haar 'botercreme' ging ZO soepel dat het haast wel aan de botercreme moest liggen.

16

Re: Dames, Wat Is Dat Toch Voor Icing Wat Amerik. Over Taarten Smeren??

Ze maskeren de taart met icing.

Als je zelf icing maakt met eiwitten en poedersuiker, voeg je halverwege het mixen

"Ik maak nou eenmaal graag strikken" 
Groetjes, KARIN  www.taartvankarin.nl

17

Re: Dames, Wat Is Dat Toch Voor Icing Wat Amerik. Over Taarten Smeren??

Ze gebruiken inderdaad crisco. Hier http://www.bijzonderlekkers.nl/ staat een recept.

18

Re: Dames, Wat Is Dat Toch Voor Icing Wat Amerik. Over Taarten Smeren??

Mag ik vragen wat een viva paper towel is? Gewoon keukenpapier?

19

Re: Dames, Wat Is Dat Toch Voor Icing Wat Amerik. Over Taarten Smeren??

Dat is keukenpapier dat heel glad is, dat gebruiken ze zodat ze geen patroontje in de creme krijgt na het gladmaken....

Eigen taart is goud waard! ;)
Klik HIER voor mijn linksite allesovertaart.nl met how to's en HIER voor links van medebaksters!

20

Re: Dames, Wat Is Dat Toch Voor Icing Wat Amerik. Over Taarten Smeren??

ik heb een ander filmpje gekeken en die gebruikte ook keukenpapier om het glad te maken, dat heb ik deze week ook geprobeerd en het ging best goed. insmeren met bc dus en dan even in de koelkast om iets op te stijven en dan keukenpapier erop leggen en dan met je hand gladstrijken, zo ook op de zijkanten. werkt echt super!!

Groetjes, Dorothea.

21 Laatst bewerkt door Sadija (07-02-2009 14:44)

Re: Dames, Wat Is Dat Toch Voor Icing Wat Amerik. Over Taarten Smeren??

Hey hey,

Ik dacht dat "decorator icing" hiervoor werd gebruikt?
zie link: http://www.deleukstetaartenshop.nl/prod … cts_id=120

Tenminste, ik zag een tijd geleden een ook zo'n soort filmpje..
Zit ik er nu helemaal naast?? :think:
Is decorator icing hetzelfde als botercreme..?

Ik heb het toen besteld, alleen heb er nog niets meegedaan...

Wie helpt mij uit de twijfels...

KuZz

22

Re: Dames, Wat Is Dat Toch Voor Icing Wat Amerik. Over Taarten Smeren??

Ik heb net een Wilton diploma gehaald en daar leer je alles over Botercreme en icing.
Dus op al jullie vragen krijg je dan antwoord.
Mijn taart (zie ik heb mijn Wilton diploma) is ook gemaakt van b.creme.

Een echte aanrader de cursus !!

GR. Katy

23

Re: Dames, Wat Is Dat Toch Voor Icing Wat Amerik. Over Taarten Smeren??

Sadija schreef:

Hey hey,

Ik dacht dat "decorator icing" hiervoor werd gebruikt?
zie link: http://www.deleukstetaartenshop.nl/prod … cts_id=120

Tenminste, ik zag een tijd geleden een ook zo'n soort filmpje..
Zit ik er nu helemaal naast?? :think:
Is decorator icing hetzelfde als botercreme..?

Ik heb het toen besteld, alleen heb er nog niets meegedaan...

Wie helpt mij uit de twijfels...

KuZz

Ja is het zelfde...je kunt er je taart mee insmeren of er randjes of roosjes mee maken. Erg leuk om te doen !!
Gr. Katy

24

Re: Dames, Wat Is Dat Toch Voor Icing Wat Amerik. Over Taarten Smeren??

Ik heb deze link gevonden met die typische amerikaanse frosting om taarten helemaal mee af te smeren...persoonlijk is het mij net iets teveel boter...maar je kan er wel een mooie afwerking mee krijgen en dat ie hard wordt door gebruik van Crisco en een deel gezouten boter...

http://www.youtube.com/watch?v=tLcCbN2I … annel_page

Hopelijk heb je hier wat aan :) (als je op deze user klikt kun je ook zien hoe ze de frosting smooth ook met papier etc...

~I Make: Angel Food Cakes~

25

Re: Dames, Wat Is Dat Toch Voor Icing Wat Amerik. Over Taarten Smeren??

Katy schreef:

Ik heb net een Wilton diploma gehaald en daar leer je alles over Botercreme en icing.
Dus op al jullie vragen krijg je dan antwoord.
Mijn taart (zie ik heb mijn Wilton diploma) is ook gemaakt van b.creme.

Een echte aanrader de cursus !!

GR. Katy

waar heb je die behaald dan????
En als nog gefeliciteerd