1

Onderwerp: condens op de fondant

hallo dames

ik had vrijdag een taart gebakken ( foto's volgen nog)
en die was super gelukt de botercreme iets minder die was niet helemaal glad. ook het bekleden ging prima.

maar de volgende ochtend zag ik dat op een kant van de taart ( wat aan de achterkant van de koelkast had gestaan vocht zat een soort condens. en hierdoor werd de fondant natuurlijk zacht.

wat kun je hieraan doen??
ik weet nog steeds niet precies waardoo dat kwam

2

Re: condens op de fondant

ik had de mijne alleen ingesmeerd met botercreme en in de koelkast geplaatst. Vanmorgen bekleed met fondant, ik heb de taart op een koele plek geplaatst niet in de koelkast.

3

Re: condens op de fondant

hallo Dees,

Omdat je schrijft dat je botercreme niet helemaal is gelukt, denk ik dat het daaraan ligt. Botercreme kan nl. schiften, dan heb je het niet goed glad. Dat houdt in dat vet en water zich gaat scheiden en dat heeft invloed op je fondant. Ik denk dat dat dus is gebeurd. Het is niet heel erg, vaak kun je met een doekje het vocht wat weghalen.

Groetjes, Inge

Groetjes, Inge
Deleukstetaartenshop & Taartopmaat