1

Onderwerp: koemelk, soja en ei vrije taart

Ik heb gezocht maar kan niet precies vinden wat ik wil.

Ik wil voor de 1e verjaardag van mijn zoontje (en 4 dagen later een nieuwe taart voor de 3e verjaardag van mijn andere zoontje) een taart bakken, hij mag geen koemelk, soja en ei. Ik zelf ook niet omdat hij borstvoeding krijgt.

Wat voor bodem zou ik kunnen maken (liefst zonder eivervanger), en dan een bodem die wel hoog genoeg is om een tussen laagje te doen.

Wat voor tussenlaag kan ik doen afgezonderd van jam

Wat kan ik op de bovenkant doen, marsepein of rolfondant (wat is t wezenlijke verschil) en waar mee kan ik dit versieren

alvast bedankt

anneke

groetjes Anneke, www.taartspeciaal.nl

2 Laatst bewerkt door tom poes (20-10-2008 11:39)

Re: koemelk, soja en ei vrije taart

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=35000

Als je de zoekfunctie gebruikt met als trefwoord allergie dan vind je nog wel meer info waar je wat aan hebt denk ik!

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"

3

Re: koemelk, soja en ei vrije taart

Cake zonder eieren

225 gram zelfrijzend bakmeel
50 gram custardpoeder
merg uit 1 vanillestokje of 2 zakjes vanillesuiker
225 gram witte basterdsuiker
225 gram boter
1 dl. melk
snuf zout


Doe (gezeefd) bakmeel met custardpoeder, vanille(suiker) zout en basterdsuiker, in de mengkom van de keukenmachine en laat even draaien.
Smelt de boter en klop de melk erdoor, laat de machine langzaam draaien en voeg dit mengsel toe aan het mengsel in de keukenmachine, laat draaien tot alles goed gemengd is.
Doe het beslag over in een ingevette cakevorm en bak de cake ca. 5 kwartier in een oven van 170°C.

Variatie's hierop:

Laat 1 zakje vanillesuiker en de custardpoeder weg, het is zoet genoeg!
Verhoog het zelfrijzend bakmeel naar 300 gram als je de custardpoeder en 1 zakje vanillesuiker weglaat!
Vervang de melk door Spa Rood, vanwege de 'bubbels' wordt het luchtiger!
De melk kan ook vervangen worden bij een koemelkallergie door sojamelk, rijstemelk of Opvolgmelk voor kleine kinderen, zoals Nutramigen.
Gebruik het voor kleine cakjes...pas dan wel de baktijd aan, om de 10 min even 'prikken'!
Voeg stukjes appel toe voor appelcake, en rozijntjes/appel/kaneel voor 'appelcake´...enzovoort!!

Hopelijk ben je hiermee geholpen!
Dit wordt echt een cake, en kan je dus doornsijden en vullen met wat je wilt!

Custard kan je gemakkelijk weglaten!
zit dacht ik ook ei in, maar ik heb het zowiezo niet in huis,
vanwege meerdere allergie

4

Re: koemelk, soja en ei vrije taart

Dank jullie wel.

dat recept ga ik proberen, ook voor kleine cakejes

en ik zal nog verder zoeken

Anneke

groetjes Anneke, www.taartspeciaal.nl

5

Re: koemelk, soja en ei vrije taart

Was net bij Lidle,
en daar zag ik de vruchtensausen staan,
gebruik ik ook vaak!

Je hebt 3 soorten:

Aardbei, bosvruchten en chocoladesaus!