1

Onderwerp: hertje smelt :-/

ik had een taartje gemaakt met hertje
mijn schoonzus belde dat ze hem dezelfde dag nog vlug had opgeeten omdat hij zacht kwam en precies smelte.

ik had hem wel dezelfde dag pas gemaakt
maar dat heb ik al tegen gekomen , dat het niet harde maar zacht kwam.

kan het zijn dat marsepein daarvoor moeilijker gaat om te boetseren dan fondant, .
fondant komt toch mooi hard

2

Re: hertje smelt :-/

Fondant droogt inderdaad beter. Ik heb met marsepein ook gehad dat het ging smelten. Vooral als de lucht erg vochtig is.

Groetjes,
Mirjam

If life gives you lemons, make lemoncurd.

3

Re: hertje smelt :-/

Over smeltende taarten is al veel gezegd ;) Sommigen (zoals ik) smeren niet af met botercreme mix omdat ze of weleens een smeltende taart hebben gehad, of het risico niet willen lopen.
Anderen smeren de taart wel af met mix omdat het bij hen altijd goed is gegaan.

Ik vind zelf dat fondant sneller smelt dan marsepein. Dan bedoel ik de laag die op je taart ligt.

Mijn website: Presentaart

4

Re: hertje smelt :-/

euh ik had het weer niet goed uitgelegt, maar ik bedoelde het geboetseerde figuurtje , het hertje , niet de bekleding van de taart ,lool

5

Re: hertje smelt :-/

Als je er tylose doordoet, wordt ook marsepein steviger...misschien kun je daar iets mee?

Je hart fluitsert, luister goed!

6

Re: hertje smelt :-/

Oh, ik heb nog nooit een smeltend figuurtje gehad (afkloppen?). Wel een slap wordende, dan moet er inderdaad tylose in...

Mijn website: Presentaart

7

Re: hertje smelt :-/

Ik zag net je foto van het taartje en ik denk dat de taartbedekking de boosdoener was, niet een gebrek aan tylose.. Wat was het? Icing? Het zag er in elk geval tamelijk vochtig uit en als je een boetseersel in iets vochtigs zet, gaat het smelten, helaas..

Eigen taart is goud waard! ;)
Klik HIER voor mijn linksite allesovertaart.nl met how to's en HIER voor links van medebaksters!

8

Re: hertje smelt :-/

ok thx , het  is  glazuur , thx voor jullie reaktie he